Home Starten met ondernemen Bakschik Martirosian – BMTEC
Bakschik Martirosian

Bakschik Martirosian – BMTEC

‘Ik wilde leren ondernemen.’

  • Bakschik Martirosian
  • Gestart in 2013
  • IBDO Startlocatie: EMMEN
  • Nu: 12 machines, 1250m2 productieruimte, 20 man personeel

BMTEC houd zich bezig met lasersnijden van kunststof halffabricaten en onderdelen voor de machine-, jacht- en scheepsbouw, de automobielindustrie, de medische industrie en de energie-industrie.

Leren ondernemen bij IBDO Start

Ik wilde leren ondernemen. Daarom heb ik mij destijds bij IBDO Start gemeld. Ik had een technische achtergrond, nog nooit een bedrijf opgezet en geen idee waar ik aan moest te denken. Via IBDO Start kwam ik in contact met andere ondernemers en kreeg ik een businesscoach. Ik wilde vooral aan mijzelf werken als ondernemer.

Door IBDO Start stimuleerde mij om groter en schaalbaar te denken. Eelco Bakker, mijn coach, stelde veel kritische vragen: Waar sta je over drie jaar? Wie zijn jouw concurrenten? Wat doen zij beter? Dat heeft mij enorm geholpen.

Wilskracht

In 2016 had ik een productieruimte van 100m2 met twee machines en na ik mijn eerste medewerker aan. Inmiddels heb ik twintig personeelsleden, twaalf machines en een productieruimte van 1250m2. Maar we beginnen pas. Naar Amerikaanse maatstaven stelt BMTEC nog niet zoveel voor, maar mijn wilskracht om te groeien is enorm.

Ik sta inmiddels niet meer zelf achter de machine, maar houd me vooral bezig met de volgende stap. Daarbij zet ik in wat ik bij IBDO Start heb geleerd: Out-of-the-box denken, groeien en elke dag een stukje beter worden.

Perspectief

Ik raad startende ondernemers zeker aan om contant te zoeken met IBDO Start te zoeken. Wat ik belangrijk vind is het werken aan jezelf omdat jij degene bent die jouw bedrijf moet opbouwen. Zonder jezelf naar een volgend niveau te tillen kun je jouw bedrijf ook niet liften. IBDO Start motiveerde mij om beter te worden. Ik leerde van andere mensen die beter bezig waren en verplaatste mijn perspectief. Daar heeft IBDO Start mij heel goed bij geholpen.

Ben jij geïnspireerd door dit verhaal en ben je benieuwd hoe IBDO Start jouw verder kan helpen? Kom dan eens koffie drinken met één van onze startersadviseurs om onze mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op