Home Starten met ondernemen Bo Nagengast – Trouw aan jou, by Bo

Bo Nagengast – Trouw aan jou, by Bo

Mijn droom was om zelfstandig ondernemer te worden

  • Bo 31 jaar
  • Gestart in 2018
  • IBDO start locatie Hoogeveen
  • Nu: Ondernemen naast parttime

“Ik kwam bij IBDO Start terecht via adviseur Daphne van der Wilt. Ik kwam haar tegen en we raakten aan de praat, over werk, doelen en toekomstplannen. Mijn droom was om zelfstandig ondernemer te worden maar ik was nog zoekende. Zij opperde om mij aan te sluiten bij IBDO Start.

Trouw aan jou, by Bo

Het idee voor mijn bedrijf ‘Trouw aan jou, by Bo’ ontstond toen ook pas. Ik organiseer graag, houd van styling en werk graag met mensen. Voor bekenden organiseerde ik destijds hun bruiloft. Zo ontstond het idee om in het noorden als weddingplanner en ceremoniemeester te beginnen. Ik was hier niet één van de honderd, maar ik moest wel op zoek naar mijn doelgroep.

De ondersteuning van IBDO Start

Wat ik heel fijn vond aan de ondersteuning van IBDO Start is dat ik veel heb geleerd van ervaren ondernemers, het sparren met mensen die in verschillende fases van hun bedrijf zitten, het delen van ervaringen en het inzetten van het netwerk. Via IBDO Start kreeg ik op een relaxte manier een goed beeld wat ondernemen inhoud met alles wat daarbij komt kijken. Iedereen kan zelfstandig ondernemer worden, maar de persoonlijke coaching gesprekken hebben mij zekerheid gegeven en het lef om de eerste stappen te zetten. Het heeft mij geënthousiasmeerd, vertrouwen gegeven en geloof in eigen kunnen.

Zonder de ondersteuning van IBDO Start was ‘Trouw aan jou, by Bo’ misschien wel alleen bij een idee gebleven. Ik heb mijzelf altijd al wel als ondernemer gezien en die ambitie ook altijd gehad. Uiteindelijk zou er vast wel iets van de grond zijn gekomen, maar het had sowieso langer geduurd. Nu ben ik in het diepe gesprongen. Daar heb ik ook bewust voor gekozen. Dan wil je ook dat er iets staat.

Geen fulltime job, maar goed te combineren

Mijn bedrijf is via IBDO Start ontstaan. Ik ben een jaar later weggegaan met een bedrijf dat ik de komende jaren voort kan zetten. ‘Trouw aan jou, by Bo’ is voor mij geen fulltime job, maar ik kan dat goed combineren met mijn baan in loondienst.”

Ben jij geïnspireerd door dit verhaal en ben je benieuwd hoe IBDO Start jouw verder kan helpen? Kom dan eens koffie drinken met één van onze startersadviseurs om onze mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op