Home Starten met ondernemen Denis Banouku – Greenfresh Aquaponics

Denis Banouku – Greenfresh Aquaponics

“Met ondersteuning van IBDO Start heb ik mijzelf als ondernemer ontwikkeld”

  • Denis Banouku
  • Gestart in 2018
  • IBDO Startlocatie: Assen
  • Nu: Levert microgroente aan diverse luxe restaurants in Assen en Groningen

Denis Banouku verbouwt met GreenFresh Aquaponics microgroenten voor luxe restaurants in Assen en omgeving.

Aquaponics is een systeem dat hydrocultuur – het kweken van planten op water – combineert met aquacultuur – het kweken van vissen of waterdieren – in een ecologisch evenwicht. Hierbij leveren de vissen voedingsstoffen voor de plantengroei en de wortels van de planten filteren het water voor de vissen. Het is een circulair systeem waarin veel minder water gebruikt wordt dan in traditionele landbouw en waarin geen chemicaliën en (kunst)mest gebruikt wordt.

Vertrouwen

Met het idee om middels aquaponics microgroenten te verbouwen en aan chef-koks te leveren heb ik aan een paar competities meegedaan. Helaas heb ik er geen prijs mee gewonnen, maar het wekte wel de interesse van mensen. Dat gaf mij het vertrouwen om hier verder mee te gaan.

Van idee naar verdienmodel

Ik was net afgestudeerd aan de universiteit en had het idee uitgewerkt om een bedrijf op te zetten op basis van aquaponics. Maar ik ben bioloog en had geen idee hoe de business werkt. Toen ik een artikel over IBDO Start had gelezen ben ik gewoon naar binnen gestapt en gevraagd of ze mij konden helpen. Via IBDO Start kreeg ik mijn eerste klanten. We leveren lokaal rechtstreeks aan de chef-koks van restaurants. Naast een aantal vaste klanten in Assen leveren we inmiddels ook producten aan een aantal chef-koks in Groningen.

IBDO-Start gaf mij richting

Met ondersteuning van IBDO Start heb ik mijzelf als ondernemer ontwikkeld. Ik ben directer geworden en dat hielp mij de juiste richting op te gaan. Zeker als je net begint is de ondersteuning van IBDO Start heel welkom!

 

Ben jij geïnspireerd door dit verhaal en ben je benieuwd hoe IBDO Start jouw verder kan helpen? Kom dan eens koffie drinken met één van onze startersadviseurs om onze mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op