Home Starten met ondernemen Frank Staats – Pilot on Demand

Frank Staats – Pilot on Demand

“Als je er zelf geen energie in stopt komt er weinig uit”

  • Frank Staats
  • Gestart in 2017
  • IBDO Startlocatie: Assen
  • Nu: eerste werknemer in dienst

Pilot on Demand van Frank Staats is een ROC-gecertificeerd dronebedrijf gespecialiseerd in inspecties van objecten

In 2017 ben ik officieel gestart met Pilot on Demand. Daarvoor werkte ik bij de Mediamarkt en had hobbymatig al wel een drone. Ik ben eerst dronefotografie aan gaan bieden om mijn hobby te bekostigen. Ik heb via De Drentse Zaak eerst de cursus Ladder naar Succes gevolgd omdat het ondernemerschap helemaal nieuw voor mij was. Vervolgens heb ik mij aangemeld bij IBDO Start. Ik wilde verder geholpen worden en sneller stappen zetten.

Basis geleerd bij IBDO Start 

Via IBDO Start heb ik echt geleerd wat ondernemen inhoud en wat het betekent om ondernemer te zijn. Als ondernemer heb ik ook veel geleerd van het contact met andere ondernemers. Via IBDO-platform kwam ik snel in contact met de juiste personen en bedrijven om stappen te zetten met mijn bedrijf. Met hulp van IBDO Start heb ik middels subsidieregelingen laagdrempelig betaalde opdrachten kunnen uitvoeren en daarmee de basis gelegd voor mijn bedrijf.

Energie

Voor mij persoonlijk was het ook een stok achter de deur. Ik had mijn baan bij de MediaMarkt opgezegd en was ondernemer. Maar hoe moet je ondernemen? Wachten tot klanten komen? Dat werkt niet zo. Als je er zelf geen energie in stopt komt er weinig uit. Adviseur Eelco Bakker zat mij ook achter de broek aan. Op zijn advies zat ik fulltime in de Ondernemersfabriek. Als ik niet werkte aan zakelijke opdrachten, werkte ik aan mijn bedrijf.

Inmiddels is Pilot on Demand een echt bedrijf. Eind 2019 ben ik vertrokken uit de ondernemersfabriek naar een eigen pand. Ik heb een eerste medewerker in dienst en serieuze grotere bedrijven weten ons te vinden.

Missie

Ik ben lid van de adviesgroep IBDO. Dat is een groep ondernemers die het programma een warm hart toedraagt. Ik zie het ook als mijn missie om IBDO Start te promoten, want het programma is voor startende ondernemers echt zeer waardevol.

 

Ben jij geïnspireerd door dit verhaal en ben je benieuwd hoe IBDO Start jouw verder kan helpen? Kom dan eens koffie drinken met één van onze startersadviseurs om onze mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op