Home Starten met ondernemen Kai Engelman – Baaz & Co

Kai Engelman – Baaz & Co

Ik denk dat ik zonder de ondersteuning van IBDO Start niet zover en zeker niet zo snel bereikt had wat ik nu bereikt heb. Ik had nooit verwacht dat ik zo snel mijn doel zou halen.

  • Kai Engelman (1983)
  • Gestart in 2014
  • IBDO Startlocatie: Emmen
  • Nu: 9 mensen in dienst

Ik ben voor mijzelf begonnen in 2014. Als grafisch ontwerper. Letterlijk aan de keukentafel. Dat was best spannend. Ik kom niet uit een ondernemersgezin. Ik kwam in contact met IBDO Start en vond het fijn om daar andere ondernemers te ontmoeten die in hetzelfde schuitje zaten of al een paar stappen verder waren. Om lid te worden moest ik 200 euro betalen. Dat vond ik toen heel veel geld, maar achteraf was het dat dubbel en dwars waard. Ik dacht toen nog niet als ondernemer.

Doelen

Ik moest ook doelen stellen. Niet heel serieus en overtuigend stelde ik als doel om binnen vijf jaar een eigen kantoor te hebben met drie of vier mensen in dienst, maar binnen anderhalf jaar had ik een eerste medewerker én een eigen kantoorplek. Door de ondersteuning van IBDO Start hoefde ik niet alles zelf uit te vogelen. Sommige stappen leken heel eng, maar bleken helemaal niet zo eng te zijn. Ik heb als ondernemer mijn angsten op tafel gelegd en daar een strijdplan voor gemaakt.

Persoonlijke groei door IBDO Start 

Ik denk dat ik zonder de ondersteuning van IBDO Start niet zover en zeker niet zo snel bereikt had wat ik nu bereikt heb. Ik had nooit verwacht dat ik zo snel mijn doel zou halen. Mede door de overname van een ander bedrijf heb ik nu negen mensen in dienst en doen we projecten waar ik vroeger alleen maar van kon dromen. Ik heb mijzelf opnieuw moeten uitvinden. In de basis is de groei van jou persoonlijk belangrijker dan de groei van je bedrijf, maar door jouw persoonlijk groei kun jij jouw bedrijf ook beter laten groeien.

Ben jij geïnspireerd door dit verhaal en ben je benieuwd hoe IBDO Start jouw verder kan helpen? Kom dan eens koffie drinken met één van onze startersadviseurs om onze mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op