Home Starten met ondernemen Niels Hofmeijer – Brand95

Niels Hofmeijer – Brand95

Ik zie het traject bij IBDO Start echt als een ‘Opleiding Ondernemen’

  • Niels Hofmeijer 26
  • Gestart in 2016
  • IBDO Startlocatie: Hoogeveen
  • Nu: Eén persoon in dienst en een stagiair.

Met zijn bedrijf Brand95 verzorgt Niels Hofmeijer logo’s en huisstijlen en verzorgt de complete branding voor bedrijven, of zoals het Niels het zelf verwoord: het visueel profileren van bedrijven.

Al tijdens mijn studie begon ik bij te klussen als grafisch ontwerper. Het begon met het ontwerpen van een kaartje of een flyer, maar al snel begon het te lopen en kreeg ik grotere opdrachten. Dan gaat het ook al snel om bedragen waarvan de opdrachtgever een nette factuur wil zien. Ik besefte dat dit werk toekomst had en ik hier mijn fulltime baan van kon maken. Dus schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel. Maar ik was 18, had een grafische opleiding, en geen economische kennis. Via Daphne van der Wilt kwam ik bij IBDO Start in Hoogeveen terecht. Ik had geen budget voor een eigen kantoor maar kreeg een werkplek in de Ondernemersfabriek. Dat was voor mij een uitkomst. In plaats van thuis achter mijn computer de opdrachten uit te werken ging ik ‘naar m’n werk’ in de Ondernemersfabriek.

Opleiding ondernemen

Via IBDO Start leerde ik ondernemen. Van btw-aangifte tot het zoeken naar serieuze zakenrelaties. Ik zat met ondernemersvragen waar ik tijdens mijn studie geen antwoorden op kreeg. Met mijn vragen kon ik terecht bij de adviseurs én bij collega-ondernemers. Ik zie het traject bij IBDO Start echt als een ‘Opleiding Ondernemen’.

Ondernemen is meer dan je eigen vak

Als startende ondernemer heb je ontzettend veel baat bij de ondersteuning van IBDO Start. Vaak begin je een bedrijf op basis van jouw eigen vakkennis, maar ondernemen is veel meer dan je eigen vakgebied. Je bent als ondernemer ook manager, marketeer en boekhouder.

Flutfactuur

Creatievelingen, en daar schaar ik mijzelf ook onder, zijn vaak vaag in het benoemen van zaken. Een andere valkuil is dat we altijd ‘ja’ zeggen, maar aan het eind van het traject, volgens eerdere afspraak, maar een flutfactuur uitdoen. Via de ondersteuning van IBDO Start ben ik wel harder en zakelijker geworden. Daar heb ik vandaag de dag nog profijt van.

Ben jij geïnspireerd door dit verhaal en ben je benieuwd hoe IBDO Start jouw verder kan helpen? Kom dan eens koffie drinken met één van onze startersadviseurs om onze mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op