Home Starten met ondernemen Suzan de Wit – ZZPerfect

Suzan de Wit – ZZPerfect

IBDO Start haalde mij uit mijn comfortzone en maakte dat ik sneller beslissingen nam en meer deed.

  • Suzan de Wit (38)
  • Gestart in 2016
  • IBDO Startlocatie: Hoogeveen
  • Nu: Drie man personeel en klantenkring verviervoudigd

Suzan de Wit verzorgt met haar bedrijf ZZPerfect de boekhouding van bedrijven en richt zich daarbij specifiek op eenmanszaken.

Ik werkte al bij ZZPerfect voordat (mede-)eigenaar werd. Via een franchiseconstructie begon ik in 2016 de vestiging in Hoogeveen. Na een jaar zouden we er een VOF van maken, maar drie maanden later gaf mijn compagnon aan te willen stoppen. Zo werd ik gelijk eigenaar van een bedrijf met twee vestigingen. Ik was nog nooit ondernemer geweest. Omdat het mij fijn leek om ondersteuning te krijgen heb ik mij bij IBDO Start in Hoogeveen aangemeld.

Positioneren

IBDO-adviseurs Daphne en Jan Jacob hielpen mij bij het voorbereiden van de  onderhandelingen. Daarnaast bespraken we uitgebreid wat ik zou willen bereiken. Uiteraard moet je het uiteindelijk allemaal zelf doen, maar ik heb heel veel bruikbare tips en advies gekregen. Met name ook het zogenaamde canvasmodel, waarin je kijkt hoe je jouw bedrijf wilt positioneren, heeft mij enorm geholpen. Niet alleen om duidelijk te krijgen wat de doelstellingen voor het bedrijf moeten zijn, maar ook waar ik zelf gelukkig van word en wat ik wel én niet wil uitdragen.

Saamhorigheid bij IBDO start 

Als ondernemer heb ik bij IBDO Start ook de saamhorigheid ervaren met andere startende ondernemers die vaak tegen dezelfde zaken aanlopen. Ik kom niet uit Hoogeveen en woonde er destijds nog niet zo lang. Ik had nog weinig netwerk en zeker geen commercieel netwerk. Daar heeft IBDO Start ook bij geholpen.

Comfortzone

Ik wil niet beweren dat het zonder ondersteuning van IBDO Start niet was gelukt, maar vooral bij de overname heb ik veel tips gekregen om dat slim aan te pakken. Dat meer mensen met verschillende invalshoeken meedenken maakt dat je geen tunnelvisie ontwikkeld. IBDO Start haalde mij uit mijn comfortzone en maakte dat ik sneller beslissingen nam en meer deed.

Ben jij geïnspireerd door dit verhaal en ben je benieuwd hoe IBDO Start jouw verder kan helpen? Kom dan eens koffie drinken met één van onze startersadviseurs om onze mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op