Succesvolle workshop bedrijfsfinanciering

14/09/2015

De vakanties zijn voorbij en eindelijk was het weer zo ver: op woensdag 26 augustus vond een nieuwe workshopavond in het kader van het IkbenDrentsondernemer.nl Drenthe plaats, in de OndernemersFabriek te Assen. Ditmaal stond de avond in het teken van financiering anno 2015.

De deelnemers aan de workshop kregen de opdracht om zelf actief aan de slag te gaan. Aan de hand van een casus over een startende en een groeiende onderneming gingen zij aan de slag om de financieringsbehoefte te berekenen en de optimale financieringsmix te bepalen. Naast bankfinanciering werden verschillende alternatieve financieringsvormen voorgesteld, waaronder crowdfunding en microfinanciering.

Dat de Drentse ondernemers er weer zin in hadden bleek wel uit de opkomst, maar liefst 25 geïnteresseerden! Drie financieringsspecialisten verzorgden een korte pitch over hun vakgebied. Specialist Marcel Brust van accountantskantoor Flynth gaf uitleg over het bepalen van de vermogensbehoefte. Vervolgens schetste Henk van Veen van de Rabobank een beeld van hoe de bank momenteel financieringsaanvragen beoordeelt. Vooral een goed onderbouwde prognose is tegenwoordig belangrijk. Jens Ruesink van F-linc sloot af met een toelichting van de verschillende financieringsvormen voor Drentse ondernemers. Het zogenaamde “stapelen” van verschillende financieringsvormen is volgens hem momenteel echt een trend.

Gewapend met de zojuist opgedane kennis gingen de ondernemers in drie groepen en onder begeleiding van de specialisten aan de slag. Er werd druk gerekend en gediscussieerd en na een poos stoeien kwamen de groepen weer bijeen om de resultaten te bespreken. Het doel van de bijeenkomst was om de ondernemers te voorzien van de informatie die zij nodig hebben om hun eigen financieringsbehoefte en meest optimale mix te bepalen en daarin bleek de sessie zeker geslaagd! Na zoveel inspanning was er na afloop ook nog even tijd voor ontspanning en konden de deelnemers hun ervaringen uitwisselen tijdens de borrel.

Heb je deze bijeenkomst gemist? IkbenDrentsondernemer biedt nog veel meer interessante events aan, kijk voor een compleet overzicht op onze eventpagina.