Terugblik: Ontbijtsessie 3D-printen: de sleutel tot slimme groei

21/04/2023

Wil je als ondernemer je bedrijf naar een hoger niveau tillen en kosten besparen op productieprocessen? En wil je meer weten over wat 3D printen hierin kan betekenen en wat een proeftuin hierin voor jouw bedrijf kan doen? Tijdens een ontbijtsessie donderdag 13 april lieten Victor van Ginneken van Binder3D en Marja Doedens van Citoforma zien hoe 3D-printen kan bijdragen aan het vergroten van de productiviteit en het eenvoudiger maken van bedrijfsprocessen.

Dit deden ze door middel van een introductie over 3D-printen, een presentatie over de voordelen van 3D-printen en een toelichting op de (nieuwe) subsidieregelingen voor het makkelijker gebruik maken van proeftuinfaciliteiten. Aan de hand van een aantal praktische voorbeelden van 3D-printen, die in het Drentse bedrijfsleven toegepast worden, deden de aanwezige ondernemers inspiratie op over hoe zij 3D-printen (verder) kunnen inzetten binnen hun eigen bedrijf. Hierna volgde een rondleiding door de proeftuin met aansluitend een netwerkmoment waar ervaringen werden uitgewisseld.

Aan de slag met 3D-printen Het was een inspirerende en mooie ontbijtsessie. Het heerlijke ontbijt werd verzorgd door Brownies&downieS uit Assen. Ben jij als ondernemer ook benieuwd hoe je aan de slag kan met 3D-printen? En welke regelingen er zijn om hiermee te starten? Neem dan contact op met één van onze adviseurs!