Thermometer AerSMASH. ‘Wij hoeven niemand meer te vertellen wat aerosolen zijn.’

09/09/2020

In de rubriek Thermometer gaan we op zoek naar bedrijven of projecten die in het verleden op weg zijn geholpen door het programma van Ik Ben Drents Ondernemer. Wat is ermee gedaan en wat heeft het opgeleverd? Deze maand: AerSMASH uit De Wijk.

“AerSMASH heeft een systeem ontwikkeld dat door middel van besturings-, filter- en plasmatechnologie de lucht reinigt”, legt directeur Ludo Tissingh in het kort uit. AerSMASH is zes jaar geleden ontstaan. “Op basis van het PlasmaMade filter hebben we units ontwikkeld die geschikt zijn voor de industrie.”

AerSMASH

AerSMASH elimineert virussen, schimmels, geuren en bacteriën, pollen, sporen, rook en andere schadelijke stoffen uit de lucht. Dit heeft niet alleen pure, schone lucht als resultaat, maar zorgt tegelijkertijd voor verbetering van de (werk)omgeving en de kwaliteit van producten. Doordat de AerSMASH-techniek in vrijwel iedere industrie is te gebruiken zijn er verschillende units ontwikkeld.

Voucher

Onlangs heeft AerSMASH een kennisvoucher via Ik Ben Drents Ondernemer aangevraagd en ontvangen. Daarmee is Judith le Fèvre ingehuurd als brandmanager. “We hebben Judith ingezet om de vertaalslag van onze techniek naar sales te maken”, vertelt Tissingh, “Wij kunnen heel goed vertellen over onze producten en hoe het technisch allemaal werkt, maar hoe kunnen onze distributeurs onze techniek vertalen naar hun klanten? Judith is echt fantastisch. Zij is voor ons bedrijf echt de missing link. Die kennisvoucher is voor ons dan ook heel waardevol.  Wij hadden heel veel moeite om die vertaalslag te maken. Door haar inbreng, kennis en connecties, zijn wij in staat de volgende slag te maken. Die voucher werpt dus direct zijn vruchten af.”

Wil jij ook gebruik maken van een voucher of heb jij behoefte aan ondersteuning van Ik Ben Drents Ondernemer? Klik op onderstaande button.

Contact opnemen

Aerosolen

En toen kwam corona en alles discussies over hoe het virus zich verspreid. “Wij hoeven niemand meer te vertellen wat aerosolen zijn”, vertelt Tissingh lachend, om daar serieus aan toe te voegen: “Het virus heeft geen vleugels. Het verplaatst zich op deeltjes als aerosolen. Wij zijn ervan overtuigd dat als je aerosolen wegneemt je ervan uit kunt gaan dat het virus zich ook minder verspreid en daar kan de AerSMASH een belangrijke rol in betekenen.” Het reduceren van aerosolen in ruimtes, gebouwen en sportscholen is wat AerSMASH met specificieke units doet. Hierdoor wordt de kans op verspreiding van Covid-19 geminimaliseerd. “Voor ons zijn het drukke tijden en realiseren we sterke groei van de omzet in binnen- en buitenland.”

Wil jij ook gebruik maken van een voucher of heb jij behoefte aan ondersteuning van Ik Ben Drents Ondernemer? Klik op onderstaande button.

Contact opnemen