Thermometer – Cosse Camper Adventure

15/06/2020

In de rubriek Thermometer gaan we op zoek naar bedrijven of projecten die ooit ondersteuning hebben gekregen van Ik Ben Drents Ondernemer. Wat is ermee gedaan en wat heeft het opgeleverd? Deze maand: Cosse Camper Adventure uit Nieuw-Weerdinge.

Onder de naam Cosse Camper Adventure organiseren Maletha Cosse-Ophof en Christiaan Cosse sinds 2012 kleinschalige camper groepsreizen naar onder andere Amerika, Canada, Cuba, Nieuw-Zeeland, Kroatië, Schotland en Oostenrijk. Normaal stonden Maletha en Christiaan in de afgelopen periode veel op vakantiebeurzen om bekendheid aan de reizen te geven. Tijdens de huidige coronacrisis is het organiseren van de reizen een stuk lastiger, maar Maletha en Christiaan zaten niet bij de pakken neer en gingen creatief aan de slag met het ombouwen van zowel hun reizen als hun promotie.

Digitale promotie en het digitaal hulpteam

Omdat de vakantiebeurzen tot op heden zijn afgelast, bedachten Maletha en Christiaan hoe ze hun reisorganisatie het beste online op de kaart kunnen zetten. Ze hadden alleen enige ervaring met Facebook, maar met LinkedIn bijvoorbeeld helemaal niet. Daarom nam Maletha contact op met het Digitaal Hulp Team van Ik Ben Drents Ondernemer. Het Digitaal Hulp Team bestaat uit ICT-studenten, ondernemers en medewerkers uit de regio Drenthe die bedrijven op weg helpen met digitalisering. 

Enthousiast

Inmiddels zijn ze gekoppeld aan twee digitale vrijwilligers: Daan en Charlotte. Daan hielp Maletha ontdekken wat het verschil is tussen Facebook en LinkedIn en heeft uitgelegd hoe je LinkedIn kunt gebruiken. Charlotte onderzocht voor Cosse Camper Adventure welke programma’s er zijn om een webinar mee te organiseren. In een toekomstig webinar kan Maletha zo uitleg geven over de reizen die zij volgend jaar organiseren. Op deze manier hoopt Cosse Camper Adventure hun toekomstige klanten te bereiken. Maletha is enorm enthousiast over de vrijwilligers: “Het enthousiasme en de uitleg van Daan en Charlotte is geweldig! Het geeft mij een zetje de goede kant op”.

Kun jij ook hulp gebruiken met het opzetten van sociale media of webinars, of wil je meer digitaal worden, maar weet je nog niet zo goed hoe? Klik op onderstaande button en neem snel een kijkje.

Meer informatie digitaliseringstraject

Innovatieve camperreizen door Drenthe

Cosse Camper Adventure organiseert vanaf deze maand een innovatieve camper groepsreis in onze eigen provincie. Hun bijzondere en unieke concept heeft groen licht gekregen van de veiligheidsregio Drenthe. “Tijdens deze 5-daagse camperreis door het rustgevende Zuidoost Drenthe maken de deelnemers kennis met onze eigen directe woon- en leefomgeving” vertelt Maletha enthousiast. “Voor de organisatie van deze reis werken we samen met recreatieondernemers uit de regio. Zo start de route bijvoorbeeld bij het Ellert en Brammert openluchtmuseum, slaap je op kleinschalige lokale campings en geniet je van de lokale horeca. En dit alles uiteraard op anderhalve meter afstand.” Voor meer informatie klik hier.

Rijvaardigheidstraining camper

Wil je mee op de camperreis, maar heb je nog nooit in een camper gereden? Geen probleem, Cosse Camper Adventure biedt ook een drie uur durende camper rijvaardigheidstraining aan, zodat deelnemers het manoeuvreren met de camper op een leuke en ontspannen manier onder de knie krijgen, en zo veiliger en zekerder op reis gaan.

Kun jij ook hulp gebruiken met het opzetten van sociale media of webinars, of wil je meer digitaal worden, maar weet je nog niet zo goed hoe? Klik op onderstaande button en neem snel een kijkje.

Meer informatie digitaliseringstraject