Thermometer: De Woningwijzers ontzorgt op een ontspannen manier.

15/11/2019

In de rubriek Thermometer gaan we op zoek naar bedrijven of projecten die ooit een voucher hebben gekregen van Ik Ben Drents Ondernemer. Wat is ermee gedaan en wat heeft het opgeleverd? Deze maand: De Woningwijzers uit Westerbork

Thermometer Woningwijzer
Foto: Anouk Schamper fotografie.

De Woningwijzers is Anke Albring en (mw.) Jos Kasten. De Woningwijzers helpt klanten bij het hele traject van woningverkoop en -aankoop, verhuizing en hypotheek. Kasten: “Alles begint met een goed (financieel) gesprek om inzicht te krijgen in de mogelijkheden en wensen. Wij helpen mensen bij het realiseren van hun woonwensen. Daarbij willen we graag het hele traject begeleiden en hulp bieden waar dat gewenst is. De klant houdt de regie, wij voeren uit. We leggen contacten met andere partijen en controleren overeenkomsten op inhoud en haalbaarheid. Wij ontzorgen op een ontspannen manier. Met veel tijd en aandacht voor de wensen van de klant. Financiële rust in combinatie met een fijne woning. Dat wensen wij iedereen. Ons motto is: Fijner wonen door financiële rust.”

Voucher

Toen Albring en Kasten vorig jaar besloten om samen De Woningwijzers te starten was de belangrijkste vraag hoe ze zich met hun bedrijf konden onderscheiden in een bedrijfstak waarin al heel veel gebeurt en hoe ze hun merk ‘De Woningwijzers het beste konden positioneren. “Onze eerste missie was om gedegen en gefundeerd aan de slag te gaan met ons bedrijf.” Albring en Kasten besloten daarom gebruik te maken van de kennisvoucher die de Provincie Drenthe beschikbaar stelt om kennis in te kopen. Kasten: “Wij hebben De Noormannen Marketing & Communicatie uit Beilen ingehuurd. Samen hebben we naar het totale plaatje gekeken. Als eerste naar ons idee en het bestaansrecht. Daarna hebben we gekeken naar onszelf als ondernemers en als bedrijf. Wat zijn onze kernwaarden? Daarbij hebben we in beeld gebracht wat onze doelgroep is en hoe we die het beste kunnen aanspreken. Daar rolde ook ons logo en bijpassende kleuren uit.”

Gevoel

“Wij hebben het gebruik van de voucher en de samenwerking met De Noormannen als heel positief ervaren. Toen wij vorig jaar plannen voor ons bedrijf maakten konden we natuurlijk met een roze bril op alles zelf bedenken, maar het leek ons goed om ook iemand met kennis van zaken naar onze plannen te laten kijken. Het heeft ons opgeleverd dat we andere invalshoeken hebben bekeken en verschillende doelgroepen de revue hebben laten passeren, maar vooral hoe we ons verhaal vertalen naar onze potentiele klanten. Het leverde onze slogan op: ‘Ik kan genieten, omdat ik zeker weet dat ik er over een aantal jaar nog warmpjes bijzit’. Daarmee geven we een bepaald gevoel mee, in plaats van dat we alleen vertellen wat we praktisch doen.”

Steuntje in de rug

“Of we zonder de voucher hetzelfde traject hadden bewandeld betwijfel ik. De Woningwijzers is ons eerste gezamenlijke bedrijf. Anke en ik moesten ook aan elkaar wennen als ondernemer. Wij zijn als personen heel verschillend. Dit werkt supergoed, want we vullen elkaar goed aan. Met de voucher als steuntje in de rug hebben we met ondersteuning van De Noormannen ons bedrijf gelijk goed in de markt gezet.”

Zelf ook een voucher aanvragen voor jouw bedrijf? Klik hier!