Thermometer: Preadyz uit Assen

Preadyz

In de rubriek Thermometer gaan we op zoek naar bedrijven die ooit een voucher hebben gekregen van Ik ben Drents Ondernemer. Wat heeft het bedrijf er mee gedaan en wat heeft het opgeleverd? Deze maand: Preadyz uit Assen

Preadyz (spreek uit als: pree-aa-dis) faciliteert onderwijsorganisaties met een platform voor hun bedrijfsvoering. “Tegenwoordig gaat het bij het besturen van een school om veel meer dan goed onderwijs. Je wilt je als school in de markt onderscheiden. Wij leveren de systemen als één pakket en koppelen alle gegevens aan elkaar. Daarnaast zorgen wij ervoor dat alle data in rapportages worden omgezet. Dat geldt voor zowel de financiële administratie als de personeel- en salarisadministratie. Met ons platform worden gegevens bij de bron eenmalig ingevoerd in ons onlinesysteem. Arbeidsovereenkomsten en declaraties komen bijvoorbeeld direct in het personeelsdossier. Dat scheelt veel tijd en dus ook kosten. Wij zijn geen administratiekantoor, maar een dienstverlener. Wij helpen onze klanten ook door middel van advies op het gebied van (salaris)administratie en financiën, maar ook op het gebied van HRM, zoals werving en selectie, verzuim en zo nodig ontslag.”

Groei Carrousel

“Wij hebben vorig jaar eerst meegedaan met Groei Carrousel”, vertelt Jan Hofstra, medeoprichter en adviseur ICT en innovatie bij Preadyz. “Door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben wij onderzoek laten doen naar ons platform en welke informatie daarop moet komen.”

De Groei Carrousel in een initiatief van Ik ben Drents Ondernemer en biedt ondernemers uit het Noorden de gelegenheid om samen te werken met jonge talenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde Groningen om groeimogelijkheden voor hun organisaties te bekijken.

Voucher

“Via Ik Ben Drents Ondernemer hebben we vervolgens een voucher aangevraagd om een aanvullend onderzoek te laten doen hoe we die informatie het beste gevisualiseerd kunnen weergeven op ons platform. Daarbij gaat het om de financiële gegevens en de begroting, maar bijvoorbeeld ook om verzuimcijfers en onderwijsdata.” Het vervolgonderzoek is ook door studenten van de Rijksuniversiteit Groningen gedaan. “Samenwerking met de RUG geeft uitstaling en wij helpen ook de studenten. Zij leren daar ook weer van. En wij doen ook echt iets met het onderzoek. In januari gaan we met onze leveranciers om de tafel om die visualisaties te laten bouwen.”

Inzicht

Naast dat het platform van Preadyz voor onderwijsinstellingen een financieel voordeel oplevert geeft het ook meer inzicht in hun bedrijfsvoering. “Daar willen we nog wel verbeteringsslagen in maken”, vertelt Hofstra. “Daarom gaan we hiermee verder en komt er onder de vlag van de Groei Carrousel een derde traject met de studenten van de RUG.”