Thermometer: Sports2Play verbetert de buitenruimte en daagt mensen uit om meer te bewegen.

27/05/2019

In de rubriek Thermometer gaan we op zoek naar bedrijven of projecten die ooit een voucher hebben gekregen van Ik ben Drents Ondernemer. Wat is er mee gedaan en wat heeft het opgeleverd? Deze maand: Sports2Play uit Roden

Sports2Play is importeur en distributeur van outdoor fitness- en calisthenicsparken, playgrounds en trim trail trimbanen. In samenwerking met het Deense bedrijf Norwell Outdoor Fitness bouwt Sports2Play bijvoorbeeld outdoor fitnessparken met hoge kwaliteit outdoor-fitnesstoestellen waar gratis buiten gesport kan worden. Directeur en oprichter van Sports2Play David Zwietink: “Wij spelen in op de landelijke trend om sporten en vitaliteit te stimuleren en creëren plaatsen waar mensen in de buitenruimte elkaar ontmoeten en bewegen. Wij verbeteren de buitenruimte en dagen mensen uit om meer te bewegen door de mogelijkheid te bieden om buiten een leuke workout te doen.”

Saba en Sint-Eustatius

Sports2Play werkt in heel Nederland. “De meeste parken hebben we in Noord-Nederland gebouwd, maar we hebben ook parken gebouwd op Saba en Sint-Eustatius gebouwd. Dat was wel een uitdaging gezien de vulkanische grond waarop we de parken moesten bouwen.”

Subsidiespecialist

“Wij zijn sterk in onze aanpak. Wij bouwen niet alleen de outdoorparken, maar denken ook mee over de programmering en het eigenaarschap. Wij willen ook dat er zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van de sportfaciliteiten.” Om daar een verbeterslag in te maken vroeg Zwietink een voucher aan via Ik Ben Drents Ondernemer. “Wij hebben een voucher aangevraagd om meer kennis in huis te halen. Met de voucher hebben wij subsidiespecialist Ruber Acia ingehuurd. Hij heeft een van onze medewerkers getraind en een verdiepingsslag laten maken in de subsidiestromen.

Aanvraagtracject

“Bij onze projecten gaat het om behoorlijke bedragen die niet elke gemeente klaar heeft liggen, maar er zijn verschillende subsidiemogelijkheden via fondsen, woningcorporaties en overheden. Wij helpen onze klanten in het aanvraagtraject om het plan in orde te maken. Dat is nodig om goed beslagen ten ijs te komen en aanspraak te maken op subsidies. Via de voucher van Ik Ben Drents Ondernemer zijn we daar dit jaar heel sterk mee aan de gang gegaan.”

De wereld verandert en daar speelt Sports2Play op in. “Vroeger plaatsten gemeenten in wijken dingen neer, tegenwoordig is het keyword ‘burgerparticipatie’. Burgers moeten zelf met een plan naar de gemeente komen. Daar spelen wij op in door naast het bouwen zelf ook in het aanvraagtraject te ondersteunen.

Voucher

Door gebruik gemaakt te hebben van de voucher is Sports2Play in staat om plaatselijke partijen te ondersteunen bij het opstellen van professionele projectplannen en het aanvragen van subsidies en fondsen. “Natuurlijk blijft de aanvrager zelf verantwoordelijk”, zegt Zwietink, “maar wij geven tools en handvatten om een plan goed in te richten. In het verleden duurden aanvraagtrajecten vaak lang. Door onze nieuwe aanpak hebben we die tijdsduur kunnen halveren. Dat is voor ons commercieel gezien natuurlijk ook interessant, en draagt bij aan onze doelstelling. Wij zijn innovatief in onze werkwijze en gaan mee in een wereld die verandert. Wij willen Sports2Play én de wereld elke dag verbeteren. Dat vind ik mooi om mee bezig te zijn!”

www.sports2play.nl