Thermometer: Strand Nijstad bij Hoogeveen

28/03/2019

In de rubriek Thermometer gaan we op zoek naar bedrijven of projecten die ooit een voucher hebben gekregen van Ik Ben Drents Ondernemer. Wat is er mee gedaan en wat heeft het opgeleverd? Deze maand: project Strand Nijstad bij Hoogeveen

Langs de A28 bij Hoogeveen wordt een nieuw recreatiegebied ontwikkeld: Strand Nijstad. Het voormalig zandwinningsgebied is aangekocht door Berry Beuker en Bert Zuidema om te transformeren tot een groot recreatiegebied. “Strand Nijstad beslaat een terrein van dertig hectare waar naast voorzieningen voor dagrecreatie ook een aantal woningen aan het water voor permanente bewoning komen”, vertelt Berry Beuker. “In de laatste fase komt er een vakantiepark.”

Volgende maand gaat Strand Nijstad open voor dagrecreatie. “Voor de gasten is er een activiteitenterrein, outdoor fitness en een groot paviljoen met terras aan het water. Daarnaast is er een amfitheater en visgelegenheid. In de toekomst gaan we het wellicht nog verder uitbreiden.”

Blue zone

“Er zijn vijf gebieden op de wereld waar de inwoners gezonder, vitaler, fitter, gelukkig en langer leven die Bluezone’s worden genoemd”, vervolgt Beuker, “Daarom hebben wij ‘Bluezone’ gekozen als thema voor Strand Nijstad en daar de inrichting van het gebied op aangepast.”

Lokaal

Voor het ontwerp is gebruik gemaakt van de voucher van Ik ben Drents Ondernemer. “Daarvoor hebben we Jan Kempe (architect) en Henk Hidding (voormalig directeur dierentuin Emmen) ingehuurd. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en gebruik van buitenruimtes voor vrijetijdseconomie en om die zo in te richten dat het er aantrekkelijk uitziet en ook zodanig praktisch is dat je het als commerciële partij exploitabel kunt runnen. Jan en Henk hebben de knowhow en creativiteit in huis om het de look en feel te geven die past bij onze ambitie. Ook niet onbelangrijk, het zijn beide ondernemers uit Drenthe. Wij proberen zoveel mogelijk lokaal zaken te doen.”

Specialistische kennis

“Wij zijn heel blij met de inbreng van Jan en Henk”, vervolgt Beuker. “Het gebied was helemaal kaal. Wij wilden dat inrichtingen en het liefst in een keer goed. Daar moeten praktische keuzes in gemaakt worden, maar ook keuzes op het gebied van stijl en sfeer. Het is fijn dat we op specialistische kennis konden terugvallen.”

In het weekend van koningsdag is de officiële opening. Het hele weekend is dan open huis met presentaties van alle betrokken partijen.