Thermometer: Vince Design

22/07/2020

In de rubriek Thermometer gaan we op zoek naar bedrijven of projecten die ooit ondersteuning hebben gekregen van Ik Ben Drents Ondernemer. Wat is ermee gedaan en wat heeft het opgeleverd? Deze maand: Vince Design uit Emmen

Vincent Kleine begon Vince Design in 2008 als groothandel in meubelen. “Inmiddels zijn onze activiteiten flink uitgebreid”, vertelt eigenaar Vincent Kleine enthousiast. “Onder de noemer Vince Group valt het totale proces van het fabriceren van de meubelen in onze eigen fabriek in China, het importeren en distribueren.”

Dropshipping
Dat distribueren gaat via verschillende kanalen. Via eigen webshops, fysieke winkels, dealers én via dropshipping. “Over de hele breedte hebben we het proces in eigen handen.” Vince Design levert vrijwel alle typen meubelen voor consumenten, horeca en hotels en levert die inmiddels in meer dan tien landen. “Een groot deel van onze omzet komt via onze eigen webshops en winkels. In Bussum, Beverwijk en Venlo hebben we winkels en we zijn bezig met een vestiging in Delftsgouw. Uiteraard hebben we hier in Emmen ook een showroom.”

Een belangrijke distributiemethode voor de meubels van Vince Design is dropshipping. “Via dropshipping leveren dealers onze meubels rechtstreeks vanuit onze magazijnen aan hun klanten waarbij wij de complete logistieke processen regelen. Bedrijven die gebruik maken van onze dropshiplevering zijn bijvoorbeeld Bol.com, Amazon en verschillende ‘dagdealwebsites’. Daarnaast worden onze producten aangeboden via verschillende gespecialiseerde internationale websites.”

Drenthe

Kleine is geboren en getogen in Drenthe. “Het heeft voor ons veel voordelen om in Drenthe gevestigd te zijn. Omdat wij grote producten leveren hebben we veel magazijnruimte nodig. Die ruimte is hier beschikbaar én betaalbaar. Een ander voordeel is ook dat hier voldoende personeel te vinden is. Dat is in het westen een stuk lastiger.”

China

Voor de productie van de meubelen startte Kleine in 2017 een eigen fabriek in China om de levering bestendig te houden. “Fabrieken in China moeten op last van de overheid regelmatig (tijdelijk) sluiten als ze bijvoorbeeld te milieuonvriendelijk werken. Dat had gevolgen voor de levertijden dus besloten we om onze meubelen zo veel mogelijk zelf te produceren. Daar zijn we twee jaar geleden mee gestart. Op dit moment produceren we tachtig procent van onze stoelen bijvoorbeeld in eigen beheer. Inmiddels hebben we in China 75 personeelsleden in ons team.”

Voucher

Kleine heeft in de afgelopen jaren gebruik gemaakt van de kennisvouchers die de provincie Drenthe via Ik Ben Drents Ondernemer aanbiedt. “Die hebben wij ingezet om internationale markten te onderzoeken. Waar moeten we rekening mee houden? Hoe moeten we die markten benaderen? Welke partijen zijn actief? Is ons assortiment interessant voor die markten en wat moeten wij verder ontwikkelen. Dat soort vragen hebben we onderzocht. Het resultaat is dat we inmiddels al die (internationale) markten bedienen. Vaak ook middels eigen webshops. Zo hebben we webshops in Engeland en Frankrijk waarvan de omzet nog elke maand verdubbelt. Ook wat betreft verpakkingen en documentatie passen we ons steeds meer aan die buitenlandse markten aan. Daar liggen voor ons nog veel mogelijkheden.”

Wil jij ook gebruik maken van een voucher of heb jij behoefte aan ondersteuning van Ik Ben Drents Ondernemer? Klik op onderstaande button.

Contact opnemen