Tweede editie Drentse Groei Carrousel biedt perspectief

28/03/2018

Ondernemers gaan voor groei en innovatie na advies van jonge business talenten  

Assen, 28 maart 2018 – Op maandag 9 april vindt de eindpresentatie van de tweede Groei Carrousel plaats in de Statenzaal van het Provinciehuis in Assen. Als initiatief van Ik Ben Drents Ondernemer, biedt de Groei Carrousel ondernemers uit het Noorden de gelegenheid om samen te werken met jonge talenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde Groningen om groeimogelijkheden voor hun organisaties te bekijken.

Het programma Ik Ben Drents Ondernemer wordt aangeboden door de provincie Drenthe (inclusief subsidieregeling), als platform om ambitieuze ondernemers verder te laten groeien. Acht Drentse bedrijven hebben deze editie een business case ingediend: Vredeveld Logistics. Redbag Europe, Sustainder, Technologies Added, Praedyz, Hoomark, tWeb en Drenthea.

Het betreft vraagstukken die variëren van productontwikkeling, marketing, personeel en processen, tot internationalisering en expansie. Zo’n dertig student consultants hebben de afgelopen weken, onder begeleiding van ervaren professionals, aan deze vraagstukken gewerkt met het doel een strategisch adviesrapport op te leveren met voldoende concrete handvatten waar de organisaties zelf mee verder kunnen. “Het is mooi te zien dat studenten, die met een frisse blik naar deze bedrijven en hun vragen kijken, vaak een waardevol nieuw perspectief kunnen bieden”, aldus Wijnand Aalderink, directeur Corporate Relations van de faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Nieuw dit jaar is dat het slotevent wordt opengesteld voor publiek: Drentse ondernemers en MKB-bedrijven uit de regio zijn hartelijk welkom! Aalderink: “Voor bedrijven is het interessant de cases van mede-ondernemers te zien, de adviesrapporten gepresenteerd te krijgen en nieuwe kennis en inzichten op te doen. Tevens kunnen ze een mini-college bijwonen van hoogleraar Marketing prof. dr. Peter Verhoef, over de waarde en mogelijkheden van data voor hun organisatie. Allemaal inspiratie voor ondernemers die de ambitie hebben zich verder te ontwikkelen.”

Interesse om de Groei Carrousel bij te wonen op 9 april?
Aanmelden kan via
dit webformulier