Uitnodiging Exportcarrousel Drenthe

12/07/2017

Het Drentse bedrijfsleven exporteert jaarlijks voor miljoenen euro’s. Deze export biedt de bedrijven allerlei mogelijkheden om nieuwe afzetmarkten te vinden en meer omzet te behalen. De exportcarrousel is een initiatief van noordelijke ondernemers, de provincie Drenthe en Stenden Hogeschool. Gezamenlijk bieden wij ondernemers met export ambities de mogelijkheid om deel te nemen aan de exportcarrousel. Dit is voor ondernemers in de oriënterende fase als voor beginnende exporteurs. Tijdens dit project vergroot u in zes maanden uw kennis van nieuwe markten, krijgt u praktische informatie, staat ons netwerk voor u klaar en heeft u een custom-made exportplan voor uw organisatie.

Gedurende dit traject neemt u deel aan de Exportcarrousel en gaat u tijdens vijf werksessies concreet aan de slag met het ontwikkelen en uitvoeren van uw exportplannen. U maakt deel uit van een groep ondernemers en wisselt kennis en ervaring met elkaar uit. U kunt gedurende het hele traject gebruik maken van de expertise van diverse exportspecialisten.

DE VOORDELEN VAN DIT PROJECT ZIJN DAT:

– u leert van de ervaring van ondernemers die al jarenlang exporteren;
– u kunt gebruik maken van de kennis van de docenten van Stenden Hogeschool;
– u begeleid wordt door adviseurs van onder andere de Exportclub Drenthe en WTC die voor u klaar staan om kennis met u delen;
– u praktische ondersteuning krijgt van een team derde- en vierdejaarsstudenten die worden be geleid door een docent specifiek voor uw bedrijf. (geen stage).

PRAKTISCHE ZAKEN

Dit project start met acht tot twaalf ondernemers en loopt van 5 september 2017 tot en met begin februari 2018. Dit project wordt financieel ondersteund door diverse partners waardoor uw financiële bijdrage beperkt wordt tot € 500,- per bedrijf. Voor dit bedrag neemt u deel aan vijf werksessies met collega ondernemers en studenten (vanaf de eerste dag heeft elke ondernemer zijn eigen vaste groep studenten die voor u aan de slag gaat) en ontvangt u uitgebreide adviezen van een netwerk van specialisten van o.a. WTC Leeuwarden en de Exportclub Drenthe. Door deel te nemen aan de Exportcarrousel vergroot u als ondernemer de slagingskans op het gebied van exporteren.

AANMELDEN EN MEER INFORMATIE

Wilt u nieuwe kansen pakken met export of bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Bel of mail dan met Jan Jacob Hilberdink.
De 5 werksessies vinden maandelijks plaats van 15.00 tot 18.00 uur.
Welke ondernemers gingen u voor? Benieuwd? Kijk dan op onze website www.ikbendrentsondernemer.nl/ondernemen-in-het-buitenland

Contact

JanJacob.Hilberdink@KennispoortDrenthe.nl
06 – 22 98 94 95