Uitnodiging Exportise Talent Programme

12/04/2018

Binnen twee maanden een concreet antwoord op uw internationale vraagstuk!

Het Drentse bedrijfsleven exporteert jaarlijks voor miljarden euro’s. Deze export biedt de bedrijven allerlei mogelijkheden om nieuwe afzetmarkten te vinden en meer omzet te behalen. Het Exportise Talent programme is een initiatief van de Hanzehogeschool Groningen en de provincie Drenthe. Gezamenlijk bieden wij ondernemers met export ambities de mogelijkheid om deel te nemen aan het Exportise Talent programme. Dit is voor zowel ondernemers in de oriënterende fase als voor beginnende exporteurs. Tijdens dit programma vergroot u in zes tot acht weken uw kennis van nieuwe markten, krijgt u praktische informatie, staat ons netwerk voor u klaar en heeft u een custommade antwoord op uw internationale vraagstuk.

Gedurende dit traject worden de volgende momenten ingebouwd:
• Kick-off sessie met u als ondernemer die de opdracht verstrekt
• 2 a 3 keer een Q&A sessie waarin u als ondernemer wordt bijgepraat over de voortgang, aanvullende vragen worden gesteld en wat de vervolgstappen zullen zijn
• Eindpresentatie door de studenten

Concreet eindproduct zal een presentatie van het onderzoeksrapport zijn. Dit onderzoeksrapport biedt u nieuwe inzichten op uw internationale vraagstuk. De voordelen van dit programma zijn dat:
• U leert van de ervaring van ondernemers die al jarenlang exporteren;
• U kunt gebruik maken van de kennis van de docenten van de Hanzehogeschool;
• U begeleid wordt door ervaren adviseurs
• U praktische ondersteuning krijgt van een team derdejaarsstudenten die worden begeleid door een docent specifiek voor uw bedrijf. (geen stage).

Praktische zaken
Dit programma start met vijf bedrijven en loopt van eind april – juni. Elk deelnemend bedrijf krijgt de beschikking over een 6-tal studenten en externe begeleiding. De doelstellig is om studenten aan een internationalisatie business case te laten werken waarbij ze de verschillende vakgebieden zullen integreren tot een compleet advies. Studenten zullen hierbij in groepen van 5 a 6 studenten aan de slag gaan met uw internationale vraagstuk. Door deel te nemen aan het Exportise Talent programme vergroot u als ondernemer de slagingskans op het gebied van exporteren.

Aanmelden en meer informatie
Wilt u nieuwe kansen pakken met export of bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Bel of mail dan met Bernoud Jonker. Er zijn geen kosten verbonden aan dit programma.

MELD JE HIER AAN!