Universitaire studenten onderzoeken internationalisering in het noordelijke bedrijfsleven.

09/09/2019

Ontvangt u ze voor een kort bedrijfsbezoek? Internationalisering is voor veel bedrijven al een bloeiende praktijk, bij andere worden de kansen over de grens nog niet verzilverd.

Vanuit de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG start vanaf oktober in samenwerking met het WTC Noord een project waarin een groep geselecteerde internationale studenten aan de slag gaat om de internationalisering in het Noorden te onderzoeken. Ze brengen zowel praktijk als ambities in kaart en zoeken een antwoord op de vraag hoe het internationale talent van de universiteit ingezet kan worden voor noordelijke bedrijven. Dit met het doel zowel studenten als bedrijven verder te helpen. Voor u als ondernemer is contact met internationale talenten vanuit een recruitment oogpunt interessant. Verder is het natuurlijk goed om vanuit een fris en objectief blikveld te sparren over hun internationale idee├źn en activiteiten.

We komen graag in contact met bedrijven in het Noorden die bereid zijn om in de periode van 18 tot 29 november een groepje van 3-4 internationale studenten te ontvangen voor een kort bedrijfsbezoek (plm. 2 uur). Van belang is dat de studenten in gesprek kunnen met het management en/of met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de internationale activiteiten.

De studenten gebruiken de gesprekken voor hun onderzoeksrapport, dat u aan het eind van het project ontvangt. Eind januari wordt tevens een bijeenkomst gepland op de universiteit waar de resultaten gepresenteerd zullen worden.

Reacties zijn welkom bij:

Wijnand Aalderink, directeur Corporate Relations, faculteit Economie en Bedrijfskunde, RUG

m.w.aalderink@rug.nl 0653704821