Vasco Games uit Emmen scoort online met piratengame

19/12/2017

EMMEN – Het bedrijf Vasco Games in Emmen scoort met hun online game Ships of Battle; Age of Pirates. Het spel is al een miljoen keer gedownload op mobiele telefoons.

“We zijn deze week een week lang op de voorpagina van de Google playstore geplaatst”, vertelt manager Bram Reints trots. “Dat is ons niet eerder overkomen.” Een prominente plek in de playstore van Google is belangrijk voor games. Het betekent dat Google het een spel van hoge kwaliteit vindt.

Ships of Battle; Age of Pirates is een piratenspel dat zich in de Gouden Eeuw van de piraterij afspeelt in de Caraïbische Zee. Er varen onder andere Hollandse, Franse en Spaanse schepen rond. Reints legt uit wat de bedoeling is: “Je begint met een klein schip en moet proberen jouw piratenstad uit te breiden. Dat kan door te plunderen. Ondertussen kun je steeds grotere schepen kopen.”

‘Vrolijk en snel’
Het succes van dit spel zit volgens de manager in speelbaarheid. “Er zijn meer piratengames. Maar dat zijn over het algemeen iets serieuzere spellen. Onze game is vrolijk en snel, waarbij je niet veel hoeft na te denken. Je kunt het even tien tot twintig minuten spelen, bijvoorbeeld wanneer je in de wachtkamer zit bij de tandarts.”

Twee tot drie maanden werkten de ontwikkelaars aan het spel. En iedere drie weken is er een update. Reints: “Op dit moment werken we aan een update waardoor je straks ook met een vriend tegen elkaar kunt spelen. Daarnaast ontwerpen we ook nog andere spellen. Waar we tot voor kort vooral veel games maakten, gaan we nu voor spellen met meer kwaliteit.”

Eerder besteedden we al aandacht aan Vasco Games in Ondernemend.

BRON: RTV DRENTHE