Vepa: Onderneming van het jaar 2018

16/11/2018

Gedeputeerde Henk Brink onthulde met een druk op de knop dé Onderneming van het jaar 2018: Vepa. Uit ruim 100 aanmeldingen zijn 9 bedrijven genomineerd. Er waren drie finalisten: NewNexus uit Tyraarlo, Vepa Project Furniture uit Hoogeveen en Proxcys uit Assen. Stuk voor stuk excellente bedrijven. Maar er kan er maar één de winnaar zijn.

Waarom de prijs Onderneming van het jaar?

De provincie Drenthe heeft veel excellerende ondernemingen, die allemaal een plek in de spotlights verdienen. Ondernemingen waar wij allemaal trots op zijn, of zouden moeten zijn. Dat laatste geldt met name voor bedrijven die we nog niet kennen, of waarvan we nog lang niet alles weten. Daarvoor is deze prijs bedoeld. Om de verborgen parels van onze provincie zichtbaar te maken en letterlijk en figuurlijk een podium te bieden.

Het MKB is de motor van de Drentse economie. Meer dan 95% van het Drentse bedrijfsleven is MKB. De provincie zet zich in voor het versterken van de concurrentie- en innovatiekracht van het Drentse bedrijfsleven. Ook werkt de provincie aan een zo optimaal mogelijk vestigingsklimaat om bedrijven te en aan te trekken. Dit doen wij door directe ondersteuning van het MKB. Dat gebeurt onder andere door lobby voor vermindering van de administratieve lasten, het ontwikkelen van nieuwe instrumenten, het stimuleren van internationale handel en het (laten) uitvoeren van diverse onderzoeken. Daarnaast zetten we in op het verbeteren van de toegang voor het MKB naar de verschillende financieringsmogelijkheden.

Bent u MKB’er en heeft u innovatieve ideeën of bent u een starter of doorgroeier met een ambitieus plan? De provincie stimuleert dit. Hier voor hebben we het programma Ik Ben Drents Ondernemer ontwikkeld. Kijk voor meer informatie hier.