Visser Assen zet Assen wereldwijd op de kaart

09/04/2018

Parijs, 5 april 2018 – Visser Assen is al sinds 2004 actief in het ondersteunen van haar klanten – aannemers in de bouw- en GWW-sector – in de zoektocht naar praktisch toepasbare middelen om BIM in de praktijk te brengen. Visser Assen heeft daardoor een brede expertise opgebouwd in de do’s en don’ts op het gebied van BIM in de praktijk.

BIM staat voor Building Information Modeling (Bouwwerkinformatiemodel) en is een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Omdat alle bij de bouw betrokken instanties met hetzelfde 3D-model werken, worden fouten direct bij de bron gereduceerd.

Vaak stranden mooie BIM-ideeën en plannen in de praktijk. Samen met Trimble, de wereldwijde marktleider in BIM-toepassingen, heeft Visser Assen daarom heel gemakkelijke en toegankelijke, maar wel slimme Total Stations voor iedere aannemer op de markt gebracht.
Ook zonder hoge opleiding kan iedere medewerker op de bouwplaats met een Total Station van Visser Assen /Trimble  alleen, snel én gemakkelijk uitzetten.

Uitzetten wordt kinderspel
Dagelijks gebruiken al meer dan 500 aannemers in Nederland de Robotic Total Stations van Visser Assen. Wereldwijd is Visser Assen hierin uniek. Nergens ter wereld wordt er iedere dag op zoveel plaatsen BIM op de werkvloer in de praktijk gebracht als in ons land. Het is dus niet voor niets dat Visser Assen van Trimble de hoge onderscheiding ‘Highest Field Technology Distribution Partner Penetration’ krijgt voor het daadwerkelijk brengen van BIM naar de bouwplaats.

https://www.visser-assen.nl/