Voortman Pesse: een begrip in de regio

08/11/2019

Albert Staal is sinds 2014 eigenaar van Voortman Badkamers, Keukens en Tegels. “Ik ben de vierde generatie die de naam Voortman draagt. Ik heb er wel aan gedacht om onder mijn eigen naam verder te gaan, maar de naam Voortman Pesse heeft veel bekendheid in de Regio.

Dieks Voortman was in 1956 de grondleggervan Voortman Pesse. Hij was de drijvende kracht achter het bedrijf,tot de overname in 1982 door Willem Bakker. Op zijn beurt doet Willem Bakker het bedrijf in 2000 over aan Harm Sikken. In 2014 is Voortman gesplitst in vijf afzonderlijke onderdelen en werd Albert Staal eigenaar van Voortman Badkamers, Keukens en Tegels. “Ik heb er wel aan gedacht om onder mijn eigen naam verder te gaan, maar wie kent Albert Staal? Voortman is een begrip in de verre regio. Wij gaan hier al generaties mee, ook wat betreft klanten. Wij krijgen klanten van wie de ouders en de grootouders hier ooit een keuken of badkamer hebben gekocht.”

Droom “We zijn de afgelopen jaren gegroeid van een eenmanszaak naar een bedrijf met 14 werknemers. Mijn zoon studeert Manager International Business en loopt mee wanneer hij kan, maar ik weet niet welke kant hij uiteindelijk opgaat. Ik probeer hem in het bedrijf mee te laten lopen om zo verder te groeien. Het is de droom van iedere vader om de zaak door te kunnen geven aan je kind. Ik neem hem mee op reis in deze wereld, maar ik push hem niet. Het is een andere route dan de stappen die ik maakte van automonteur tot varkens en kippenboer, en van de bouw tot een eigen bedrijf in badkamers, keukens, tegels en buitenleven.”

RTV Drenthe “We proberen maximaal reclame te maken. Dat doen we onder meer op Radio Drenthe. Radioreclame is voor ons op dit moment de beste reclame vanwege de kracht van herhaling en onze herkenbare tune. Sommige klanten komen hier binnen en zingen het deuntje al. Wij vragen ook altijd aan onze klanten hoe ze bij ons terecht zijn gekomen. Dit heeft te maken met onze naamsbekendheid maar ook door onze radioreclame. Ik denk dat reclame op radio en tv, en via social media steeds belangrijker wordt.

Apetrots “Iets komt op je pad, zo ook dit. Ik zocht al tijden naar iets om mijn schouders onder te zetten. Toen ik de zaak overnam heb ik de badkamer-, keuken en tegelafdeling nieuw leven ingeblazen. Vanaf mei dit jaar draait ook onze nieuwe afdeling Buitenleven, met tuinmeubilair, Green Eggs, barbecues op houtskool en gas, eigenlijk te veel om op te noemen. Ik ben nu 57 en mijn doel is om de komende tien jaar het bedrijf zo neer te zetten met voldoende omzet dat ik het kan overdragen aan mijn zoon of aan een externe partij. Daar zie ik nog niet naar uit hoor. Ik sta er lekker in en ben apetrots op wat ik tot nu toe heb bereikt. Ik zeg maar zo: Zegt het Voortman!”

www.voortmanpesseshowroom.nl