Aanmelden nieuwsbrief

Vouchers

Deze subsidieregeling is een onderdeel van het programma Ik Ben Drents Ondernemer en heeft als doel om de Drentse economie te stimuleren. Door gebruik te maken van een zogenaamde kennisleverancier kunnen ondernemers en stichtingen gestimuleerd worden tot groei van hun bedrijf, tot innovatie of het creëren van een nieuwe afzetmarkt. Ook kan de voucher worden gebruikt voor advisering bij bedrijfsovername.

De regeling (ook wel voucherregeling genoemd) betreft een financiële ondersteuning van maximaal €1.000,–, €2.000,– en €5.000,- voor het inhuren van een kennisleverancier. De kennisleverancier moet aantoonbaar over de benodigde kennis of expertise beschikken om de ondernemer met de nieuwe plannen te ondersteunen.

Alleen activiteiten die zich richten op één of meerdere van de volgende thema’s komen voor subsidie in aanmerking:

 1. Agribusiness
 2. Groene chemie
 3. Circulaire economie
 4. Energie
 5. Digitalisering
 6. High Tech Systems & Materials (HTSM)
 7. Gezondheidseconomie
 8. Vrijetijdseconomie
 9. Logistiek

Let op:

Bij bedrijfsovername zijn de thema’s niet van toepassing.

Eenmanszaken zonder personeel komen alleen in aanmerking voor de voucher van maximaal €1.000,- behalve in het geval van bedrijfsovername in de primaire sector.

 • Enkel eenmanszaken zonder personeel kunnen gebruik maken van deze optie.
 • Ook hier zijn de thema’s vervolgens niet van toepassing.

Subsidie wordt uitsluitend verstrekt aan mkb-ondernemers gevestigd in Drenthe. Zij kunnen, mits het subsidieplafond toereikend is, tot en met 31 december 2021 gebruik maken van deze regeling.

Aanvragen Meer informatie

Ondersteuning

Ondersteuning nodig bij het aanvragen van een voucher?
Schakel de hulp in van één van onze adviseurs.