Ondernemer van de Maand: Webba

16/06/2021

Webba uit Emmen fuseerde dit jaar met dotsolutions uit Hoogeveen en zegt nu hét full-service internetbureau van Drenthe te zijn. Hun ‘webbazen’ combineren strategie, design, techniek en marketing om klanten vooruit te helpen. Webba is deze maand Ondernemer van de maand.

Edwin Gels (Webba) en Jan Leijssenaar (dotsolutions) leerden elkaar kennen via de Exportcarrousel. “We zijn gevraagd door Ik Ben Drents Ondernemer om voor de Exportcarrousel een aantal workshops te organiseren op het gebied van e-commerce in het buitenland”, legt Leijssenaar uit. Gels vult aan: “Wat komt kijken bij een webshop gericht op het buitenland? Niet alleen wat betreft techniek, maar ook op het gebied van logistiek?”

Dezelfde uitdagingen

Na hun contact voor de Exportcarrousel kwamen Gels en Leijssenaar vrij snel verder in contact met elkaar. Gels: “We merkten dat we met onze bedrijven tegen dezelfde uitdagingen aanliepen.” Eén van die uitdagingen is het vinden en behouden van goed personeel. Ook kwamen Gels en Leijssenaar tot de conclusie dat een groter team meer stabiliteit biedt en meer complexe projecten kan draaien.

Leijssenaar: “We kwamen er al vrij snel op uit dat het heel logisch zou zijn om onze handen verder ineen te slaan. We hebben dezelfde ideeën over de toekomst en het klikte. Onze bedrijven passen gewoon bij elkaar. Door ze samen te voegen konden we eigenlijk van één plus één drie maken.”

Ambities

De ambitie is om over vijf jaar nog verder invulling te geven aan ‘hét full-service internetbureau van Drenthe’. Leijssenaar: “We willen niet alleen de grootste zijn, maar ook de beste, met alle specialiteiten in huis om onze klanten te ontzorgen!”

Ondernemerstafel e-commerce

Edwin Gels (Webba) en Jan Leijssenaar (dotsolutions) leerden elkaar kennen via de Exportcarrousel. Nu organiseren zij samen met ons en andere marketingbureaus op 22 juni de Ondernemerstafel e-commerce. Meer informatie vind je hier.

Lees meer over de Ondernemerstafel E-commerce

Wil jij ook aan de slag met de uitdaging binnen jouw onderneming? Dan contact op met een ondernemersadviseur via onderstaande knop.

Contact opnemen adviseur