Wel of geen Brexit?

29/01/2019

Hoe de Brexit gaat verlopen, weten we nog niet. Maar de Rijksoverheid spoort de ondernemers aan actie te ondernemen want de Brexit lijkt een feit te worden. Doe je zaken met het Verenigd Koninkrijk? Of ben je dat van plan? Bereid je dan voor op zakendoen met een land buiten de EU. Dit kan op de volgende manieren:

Waarom nu al voorbereiden?

Hoe de nieuwe relatie met het VK er dan uit ziet, weten we nog niet. Dit hangt af van de afspraken die worden gemaakt in de nieuwe relatie. Het VK heeft in de onderhandelingen over het Britse vertrek uit de EU onder meer aangegeven de EU interne markt te willen verlaten.

https://www.youtube.com/watch?v=8voBhy6wi7E&feature=youtu.be

Hierdoor is het zeker dat er zaken veranderen, wat de afspraken tussen de EU en het VK ook worden. Het kan zelfs zijn dat zij geen handelsafspraken maken. Dan wordt het VK een ‘derde land’, vergelijkbaar met landen als China en AustraliĆ«. Door op dit scenario voor te bereiden, loop je minder risico om voor verrassingen te komen staan.

Je hebt dus op dit moment nog geen duidelijkheid over alle exacte gevolgen en het tijdspad voor veranderingen. Toch zijn er veel voorbeelden van waar je aan moet denken. En in alle situaties worden douaneaangiften onderdeel van je invoer of uitvoer naar het VK. Informeer nu al hoe dit moet, laat je adviseren en besteed zaken uit. Bekijk wat je nu kunt doen!