Wortmann Milieutechniek vergroot werkgelegenheid en reduceert CO2-uitstoot

28/02/2020

Wortmann Milieutechniek in Emmen verkoopt en verhuurt perscontainers. Deze machines dichten afval tot een vijfde van de omvang met als gevolg dat transportkosten lager worden en CO2-uitstoot gereduceerd. Wortmann Milieutechniek is deze maand Ondernemer van de Maand.

Wortmann Milieutechniek levert flexibele oplossingen voor logistieke afvalproblemen voor verschillende bedrijven en organisaties. Van gemeentelijke inzameldepots, distributiecentra en productiebedrijven tot campings, ziekenhuizen en verpleeghuizen. Wij verkopen, verhuren, onderhouden en reviseren afvalpersen, balenpersen en afvalscheidingsinstallaties”, vertelt Max Wortmann, directeur van Wortmann Milieutechniek. “Ons assortiment omvat alle types afvalpersen, van zelfpersende containers en overlaadstations tot kartonshredders en balenpersen.

Drenthe

“Ondernemen in Drenthe betekent voor ons de mogelijkheid om uit te breiden en goed geschoold personeel te vinden”, vervolgt Wortmann. “Met die mogelijkheden kunnen wij vanuit Drenthe heel Nederland bedienen en dat doen wij met veel plezier.”

Exportcarrousel

“Ik Ben Drents Ondernemer heeft ons geholpen te onderzoeken hoe wij ons bedrijf kunnen uitbreiden. Wij hebben het traject Exportcarrousel gevolgd samen met een aantal studenten van Hogeschool Stenden. Ook hebben wij via Ik Ben Drents Ondernemer een voucher gekregen om externe adviseurs in te zetten.”

Toekomst

Het pand waarin Wortmann Milieutechniek gevestigd is wordt inmiddels te klein. “Het wordt hier krap en kunnen niet meer mensen aan het werk hebben en meer machines verkopen en wegzetten”, vertelt Wortmann, “Daarom willen wij graag uitbreiden. Ons doel voor het komende jaar is een nieuw pand bouwen voor meer collega’s en meer werk hier in Drenthe.”

“Ondernemen in Drenthe betekent voor ons de mogelijkheid om uit te breiden en goed geschoold personeel te vinden”

Wil jij ook aan de slag met de uitdagingen binnen jouw onderneming? Neem contact op met één van onze adviseurs.

Contact opnemen adviseurs