Zuivelboerderij Bolhuis levert dagverse melk via zelftap in supermarkt

31/01/2020

Zuivelboerderij Bolhuis in Beilen pasteuriseert zelf hun melk en levert dit rechtstreeks aan supermarkt Jumbo in Beilen. Klanten kunnen via een zelftap in de winkel dagverse melk kopen. Arjan en Wenda Bolhuis zijn deze maand Ondernemers van de Maand.

Arjan en Wenda Bolhuis namen in 2010 het roer over van de ouders van Arjan. Zij leveren melk aan de melkfabriek in Beilen. “Ondernemen in Drenthe betekent voor ons rust, vrijheid, mooie natuur en ruimte voor ons gezin”, vertelt Wenda Bolhuis enthousiast. “Maar wij wilden ook graag laten zien wat er achter onze muren gebeurt.”

Melktap

Daarvoor kregen ze het idee om een melktap te realiseren waar mensen dagverse melk kunnen krijgen. Omdat de boerderij aan een rustige weg ligt was het niet slim om daar de melktap neer te zetten. “Dus bedachten we om een melktap in de supermarkt te plaatsen. Zo bereiken we meer mensen om te vertellen wat wij op onze boerderij doen en ook hoe goed wij voor onze dieren zorgen.”

Voucher

“Ik heb Ik Ben Drents Ondernemer benaderd met ons plan om een melktap te openen in een supermarkt. We hadden de grote lijnen wel duidelijk, maar op een aantal punten liepen we vast. Via Ik Ben Drents Ondernemer kregen we ondersteuning van een adviseur. Hij heeft ons geholpen om een voucher aan te vragen die we konden inzetten voor marketingdoeleinden. Zo hebben we ons plan de wereld in gebracht en dat is goed geslaagd. Daar zijn we heel blij mee.”

Ambitie

“We vinden het belangrijk dat de melktap goed blijft lopen. We krijgen veel enthousiaste reacties en daar zijn we heel blij mee. Daarnaast overwegen we om onze zuivellijn uit te breiden met karnemelk, yoghurt en kwark. En wellicht plaatsen we bij meer supermarkten een melktap.”

”Ondernemen in Drenthe betekent voor ons rust, vrijheid, mooie natuur en ruimte voor ons gezin.”

Wil jij ook aan de slag met de uitdagingen binnen jouw onderneming? Neem contact op met één van onze adviseurs.

Contact opnemen adviseur