Impact Bootcamp

Impact Bootcamp

Locatie: Het Kooklokaal Emmen

Alle ondernemers

“De impactbootcamp heeft ervoor gezorgd dat we toch weer tot nieuwe inzichten zijn gekomen voor onze duurzame organisatie.” – Martijn Kerkdijk DNN Groep

Waar liggen de kansen van jouw bedrijf of organisatie op het gebied van impact? En hoe kan je hier voordeel uit halen? Wil jij ook weten hoe en waarmee jouw bedrijf impact maakt en hoe je die kan vergroten? Meld je dan aan voor de Impact Bootcamp! Tijdens deze impact bootcamp ga je met deze vragen aan de slag en ga je uiteindelijk met concrete acties naar huis.

Waarom een impact bootcamp?

Omdat (potentiële) klanten, de samenleving en overheden het belangrijker vinden en meer eisen en wetten stellen als het gaat om impact maken. Het wordt steeds noodzakelijker om je als ondernemer of werkgever expliciet bezig te houden met de positieve maatschappelijke en ecologische impact die je bedrijf heeft en de vraag hoe je die impact vanuit je ondernemerschap verder kunt vergroten. Niet alleen omdat het moet of omdat je het maatschappelijk gezien belangrijk vindt, maar ook omdat het simpelweg kansen voor je bedrijf oplevert. In dit Impact Bootcamp helpen we je die kansen te verzilveren.

Wat gaan we doen?

Met een kleine groep ondernemers (max 16 deelnemers) gaan we aan de slag met een ‘impact canvas’.
De groep zal bestaan uit gevestigde mkb bedrijven / grotere werkgevers die op impact stappen willen zetten. De middag wordt geleid door twee experts: Arjen Boekhold van Gamechanger Unlimited en Marriël Edzes van Alexander Impact. Arjen en Marriël brengen samen, naast een aanstekelijke drive, een schat aan kennis en ervaring mee op het vlak van impact strategie, impact meten en impact communicatie die ze graag met jullie delen.

Programma

11:00   Inloop

11:30   Aanvang met lunch en een voorstelronde

12:30   Start inhoudelijk programma

  • Setting the scene: inleiding & inspiratie op het onderwerp door Arjen Boekhold, introductie op het Impact Canvas
  • Break-out/kennissessie #1: impact verankeren in strategie en businesscase
  • Break-out/kennissessie #2: impact meten en verantwoorden
  • Break-out/kennissessie #3: impact vermarkten

16:00 – Borrel, netwerken 17:00 – Einde bijeenkomst

Waarom meedoen?

Aan het eind van dit impact bootcamp heb je (naast een leuke, inspirerende middag):

  • Begrip en kennis van de kansen die er voor jouw bedrijf of organisatie liggen op impactgebied;
  • Een ingevuld impact canvas voor jouw organisatie met een aantal concrete handvatten voor het vergroten van je maatschappelijke impact;
  • Een aantal relevante nieuwe netwerkcontacten van ondernemers, hulplijnen en experts uit jouw regio die bezig zijn met impact-ondernemen en die je verder kunnen helpen.

Meer weten?

Meer informatie kun je vinden op deze website.

Aanmelden

Omdat we met een beperkt aantal plaatsen werken, is aanmelden wel verplicht. Meld je dan aan via dit online formulier.

Aan deelname aan deze middag zijn dankzij een bijdrage van de Regiodeal Impact Ondernemen Zuidoost Drenthe geen kosten verbonden. Indien je onverhoopt verhinderd bent, kun je je tot twee weken voorafgaand aan de bijeenkomst weer afmelden. Bij afmeldingen binnen twee weken voorafgaand aan de bijeenkomst, brengen wij een no show-bijdrage van € 50,- in rekening om gemaakte kosten te kunnen dekken.

Datum: 14 maart 2024

Locatie: Het Kooklokaal in Emmen

Tijdstip: 11.00-17.00 uur

Meer informatie vind je hier