digitaliseren in je bedrijf

Over ons

Voor alle Drentse ondernemers.

Wij zijn Ik Ben Drents Ondernemer en wij zijn er om jouw leven als ondernemer een stukje makkelijker te maken. Wij willen jou als Drents ondernemer namelijk een extra steuntje in de rug bieden, in welke fase van ondernemerschap jij ook zit. Of je nu een vraag hebt over bijvoorbeeld slim ondernemen, groen ondernemen of impactvol ondernemen, bij ons ben jij aan het goede adres.

 

Waarom?
Omdat onze Drentse economie belangrijk is. Voor iedereen in Drenthe. Door jouw onderneming verder te helpen ontwikkelen of te verstevigen, steun je automatisch de Drentse economie! Dus wij helpen jou, om ervoor te zorgen dat het ondernemersklimaat in Drenthe zo goed mogelijk is!

Hoe?
Met onze adviseurs, vrijwilligers en specialisten staan we in de startblokken om je advies te geven, met jou een plan te maken, of om bijeenkomsten te organiseren. Kijk daarom snel hieronder met welk onderwerp jij aan de slag wilt en maak contact met een adviseur!

Adviseurs

Onze pijlers

Vanuit Ik Ben Drents Ondernemer werken we met drie pijlers om de economie op een zo slim en efficient mogelijke manier te versterken en verbeteren. Deze pijlers helpen jou als ondernemer bij het ondernemen voor de toekomst. Vandaag gedaan. Morgen jouw voordeel.

Slim

Natúúrlijk werken we allemaal het liefst zo slim mogelijk! Maar wat houdt dat in? Het heeft wel te maken met efficiëntie, met snugger stroomgebruik, met handige planningen en veel andere dingen. Wat slim werken voor jou ook inhoudt, misschien zie je alle kansen op slimmer ondernemen en misschien heb je daar een handje bij nodig. Wij zorgen vanuit Ik Ben Drents Ondernemer dat jouw organisatie nog slimmer wordt dan het nu al is. Ga gewoon een sparren met één van onze adviseurs!

Groen

Het lijkt de laatste tijden wel een toverwoord; groen ondernemerschap. Maar wat is dat eigenlijk precies? Valt duurzaamheid daar onder? En circulariteit dan? Allemaal logische vragen. Groen ondernemerschap is voor ons ondernemen met oog voor mens en klimaat. Om toekomstbestendig te ondernemen, moet jouw directe en indirecte omgeving zo min mogelijk milieulast ondervinden van de bedrijvigheid. En wat is er nou lekkerder dan daar zelf ook nog eens een slaatje uit slaan? Praat daarom met onze adviseurs om te kijken naar jouw groene win-win opties.

Impact

Impact, je kan verschillende krachttermen zoals maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen, sociaal ondernemerschap of community-building erop loslaten, maar het gaat uiteindelijk om één ding; ondernemen met oog voor de wereld. Jij wilt jouw stempel achterlaten, in de meest positieve zin die je kunt bedenken en doet daar ook hard je best voor. Het gaat niet alleen maar om de centen, het gaat ook om het effect van jou als ondernemer op iedereen en alles om je heen. Waar zet jij je voor in?

Over Ik Ben Drents Ondernemer

Nee, zie ons als een soort loket om jou verder te helpen. Onze adviseurs kennen alle partijen in de regio en daarbuiten om zo jou direct op de goede plek te krijgen. Wij werken wel samen met diverse ondernemersverenigingen in Drenthe.

Ik Ben Drents Ondernemer is voor en door ondernemers in Drenthe, overheid en onderwijs. Dus niet alleen de Provincie maar alle gemeenten van Drenthe en het onderwijs zoals NHL Stenden, Drenthe College, Hanze Hogeschool.

Ik Ben Drents Ondernemer is naast van en voor ondernemers ook van de Drentse gemeenten, Provincie Drenthe,VNO-NCW MKB Noord, NHL Stenden,Drenthe College, Hanze Hogeschool etc.

Samen zijn wij allemaal eigenaar van Ik Ben Drents Ondernemer. Wij werken samen met alle partijen voor ondernemers in Drenthe en Kennispoort Zwolle. Meer weten over onze samenwerkingspartners? Kijk dan op deze pagina

Nee ons advies is gratis, ook als je vaker bij ons terug komt. Wij willen dat jij het beste kan ondernemen, daar helpen wij jou dus kosteloos mee.

De meeste ondernemersvragen zijn specifiek. Daarvoor kun je bij onze adviseurs terecht. Maar misschien heb je een algemene vraag waar we met onze veel gestelde vragen als een antwoord op kunnen geven. Die pagina vind je hier.

Onze partners

Samen met onze partners dragen wij al jaren bij aan het behoud en de groei van de werkgelegenheid in Drenthe. Daarbij adviseren wij ondernemers en zorgen wij voor economische versterking in de regio. Dankzij deze samenwerkingen kunnen wij onze ondernemers nog beter ondersteunen.

Onze ambassadeurs

37 vooraanstaande Drentse ondernemingen, bekend om hun innovatie en sterke bedrijfsvoering, spelen een cruciale rol in het verbeteren van het ondernemersklimaat in onze provincie. Als trotse ambassadeurs van dragen ze actief bij aan de Drentse ondernemersidentiteit en stimuleren ze samenwerking.

Jouw nieuwe partner of klant vinden?

Hoe vind je als ondernemer precies dát bedrijf in de regio waar jij naar op zoek bent? Soms lijkt het wel een speld in een hooiberg. Dat moet anders en daarom is er de Regiodatabank om elkaar te zoeken en te vinden. Een simpele ingang voor ondernemers, maar ook voor onderwijs, onderzoekers en beleidsmakers.