Veel gestelde vragen

De meeste ondernemersvragen zijn specifiek. Daarvoor kun je bij onze adviseurs terecht. Maar misschien heb je een algemene vraag waar we met onze veelgestelde vragen als een antwoord op kunnen geven.

Over Ik Ben Drents Ondernemer

Nee, zie ons als een soort loket om jou verder te helpen. Onze adviseurs kennen alle partijen in de regio en daarbuiten om zo jou direct op de goede plek te krijgen. Wij werken wel samen met diverse ondernemersverenigingen in Drenthe. Wil je weten welke vereniging het beste bij jou past? Neem dan contact op met onze adviseur samenwerkingen.

Ik Ben Drents Ondernemer is voor en door ondernemers in Drenthe, overheid en onderwijs. Dus niet alleen de Provincie maar alle gemeenten van Drenthe en het onderwijs zoals NHL Stenden, Drenthe College, Hanze Hogeschool, Alfa College.

Ik Ben Drents Ondernemer is naast van en voor ondernemers ook van de Drentse gemeenten, Provincie Drenthe,VNO-NCW MKB Noord, NHL Stenden,Drenthe College, Alfa College, Hanze Hogeschool etc.

Samen zijn wij allemaal eigenaar van Ik Ben Drents Ondernemer. Wij werken samen met alle partijen voor ondernemers in Drenthe en Kennispoort Zwolle. Meer weten over onze samenwerkingspartners? Kijk dan op deze pagina

Nee, dat is De Drentse Onderneming van het Jaar. Daar werken we uiteraard wel mee samen. Wil je meer weten over de Drentse Onderneming van het Jaar? Kijk dan hier.

Onze werkwijze

Ik Ben Drents Ondernemer is een programma dat iedere paar jaar via aanbesteding wordt ingevuld. De uitvoerende adviseurs werken bij de diverse organisaties die samen de aanbesteding hebben ‘gewonnen’.

Deze adviseurs zijn specialisten op bepaalde vakgebieden en besteden een deel van hun tijd aan hun werk voor Ik Ben Drents Ondernemer. Zo kunnen we u als ondernemer maximaal bedienen met de benodigde kennis.

Ja, natuurlijk! Ik Ben Drents Ondernemer is geen organisatie waar je lid van kan worden of waar je je bij kunt aansluiten. Onze dienstverlening wordt betaald door de overheid en onderwijs en is dus voor Drentse ondernemers gratis en vrij toegankelijk.

Nee, de ene keer kunnen we je helpen met een adviesgesprek en sturen we je naar de partner die het beste bij je past. De andere keer komen we wat vaker bij je langs als dat nodig is.

Je kunt ook deelnemen aan tafel of aan een afgebakend onderzoek. Dat verschilt per vraag.

Dat verschilt per vraag en oplossing. Vaak bellen we of komen we langs om te kijken wat je vraag is. Wellicht kunnen we je dan doorsturen naar de meest geschikte partij of we maken een afspraak voor een vervolggesprek, vrijblijvend uiteraard.

Nee ons advies is gratis, ook als je vaker bij ons terug komt. Wij willen dat jij het beste kan ondernemen, daar helpen wij jou dus kosteloos mee.

Nee wij kosten niks maar wij delen ook geen keiharde euro’s uit. We kunnen je wel helpen op het gebied van diverse subsidies of kennisvouchers, wij weten de weg.

Voor wie

Ja groot en klein, startend of enorm ervaren, je kunt met elke vraag of om even te sparren bij ons terecht.

Ook ondernemers uit de regio Hardenberg mogen contact met ons opnemen. Kom je uit een andere regio? Geen probleem wij weten vaak wel waar je moet zijn.

Wij zijn er voor iedere Drentse ondernemer groot en klein. We kunnen helpen met elke vraag groot of klein.

We zijn er OOK voor starters. Maar wij zijn er voor iedere Drentse ondernemer groot en klein. We kunnen helpen met elke vraag groot of klein.

Ja, echter is er een voorwaarde. Je moet als stichting iets toevoegen aan de economische vooruitgang van Drenthe. Deze omschrijving kan wat vaag zijn, maar bel ons gerust dan gaan we samen wat we voor je kunnen doen.

Jazeker, wij zijn er voor alle Drentse ondernemers van klein tot groot. Plan een intakegesprek in met een adviseur, dan verdiepen we ons samen in wat we voor je kunnen betekenen.

Subsidies en Vouchers

Niet alleen. Wij maken je graag wegwijs in subsidies die voor jou van toepassing zijn. Maar wij helpen je verder op gebied van alle ondernemers vraagstukken die je zou kunnen hebben, helemaal gratis.

En als je geen vragen hebt ook dan kunnen we sparren om te kijken of je ergens slimmer, sneller, beter, anders zou kunnen doen. Alles om jou verder te helpen als ondernemer. Maak gerust een afspraak.

Nee, wij verstrekken zelf geen subsidie. We kunnen je wel adviseren over je plan en geschikte subsidies als je door de bomen het bos niet meer ziet.

Wij zijn gelukkig meer dan een ‘subsidieclub’. Maar ja, er is een Ik Ben Drents Ondernemer adviesvoucher waarmee je subsidie kunt krijgen wanneer je een partij inhuurt die advies voor je uitbrengt.

Meer hierover weten? Neem contact op met Ruben.

Ondernemersvragen

We kunnen je adviseren, maar schrijven mag je zelf doen. Als je een partij zoekt die je kan helpen bij het indienen van een aanvraag, kunnen we je een aantal suggesties doen van partijen die wij in ons netwerk hebben.

Maar je weet het….achter elke vraag schuilt een andere vraag. Wij helpen je graag doormiddel van een persoonlijk gesprek met een adviseur. Kijk op de pagina adviseurs welke het beste past bij jouw vraag.

Je marketing en sales moet je toch echt zelf doen. Maar we kunnen je wel adviseren en begeleiden bij het opstellen van een plan voor je marketing en sales en/of je verwijzen naar de beste commerciële partij die past bij jou om dit samen met je te doen.

He bah wat een vervelende situatie. Wij kunnen je waarschijnlijk niet zelf helpen, maar we gaan graag met je in gesprek om je situatie door te nemen en te bepalen welke partij of partijen in Drenthe je wél kunnen bijstaan. Zo kom je sneller op de plek waar je moet zijn.

Helaas, wij zijn geen salesplatform. Wij helpen vrijblijvend ondernemers en hebben geen commercieel doel. Maar als leads vinden je vraag is dan kunnen we je wel helpen de juiste stappen te ondernemen.

Nee, deze acquisitie mag je zelf doen.

Ik Ben Drents Ondernemer wordt uitgevoerd door een consortium van bedrijven die een Europese aanbesteding hebben gewonnen. Dat betekent dat we een vast team hebben, waarin eventuele vacatures door onszelf worden ingevuld. In onze dienstverlening concurreren wij niet met de markt en verwijzen we bij verdiepende vragen regelmatig door aan (regionale) partijen die een ondernemer verder kunnen helpen. We werken niet met vaste commerciële partners of preferred suppliers, maar het is het altijd handig als onze adviseurs partijen in de regio goed kennen. Je kunt contact opnemen met ons via [email protected] voor een kennismakingsgesprek, dan nemen we je op in onze database.

Ik Ben Drents Ondernemer wordt uitgevoerd door een consortium van bedrijven die een Europese aanbesteding hebben gewonnen. Dat betekent dat we een vast team hebben, waarin eventuele vacatures door onszelf worden ingevuld. In onze dienstverlening concurreren wij niet met de markt en verwijzen we bij verdiepende vragen regelmatig door aan (regionale) partijen die een ondernemer verder kunnen helpen.

We werken niet met vaste commerciële partners of preferred suppliers, maar het is het altijd handig als onze adviseurs partijen in de regio goed kennen. Je kunt contact opnemen met ons via [email protected] voor een kennismakingsgesprek, dan nemen we je op in onze database.

Wat fijn dat het goed gaat! Ook bij wind mee gaan we graag in gesprek. Je weet nooit of er ergens kansen liggen die je zelf nog niet hebt ontdekt om nog ‘lekkerder’ te gaan. Alles om jou als Drentse onderneming zo sterk mogelijk te maken.

Ondernemers events

Wat leuk! Als het een evenement is dat in Drenthe plaatsvindt of geen commercieel oogpunt heeft delen wij deze graag op onze agenda.