Masterclass Regionale Waterstofketen

Masterclass Regionale Waterstofketen

Locatie: Atlas Theater Emmen

Leidinggevenden, managers, projectontwikkelaars, beleidsmakers

De Europese klimaatstrategie en de overgang naar een koolstofarme economie impliceren een diepgaande transformatie van de productie, opslag en consumptie van energie in Europa, met koolstofvrije energieopwekking, verhoogde energie-efficiëntie en een diepgaande decarbonisatie van transport, gebouwen en industrie. Deze transitie vereist waterstof op grote schaal, en in het bijzonder schone waterstof. De ontwikkeling van lokale regionale waterstofwaardeketens zal echter ook de energietransitie in specifieke gebieden versnellen.

Waterstof, als energiedrager, is een belangrijke pijler van de strategie van de EU om haar 2050-doelstellingen te bereiken, met een geschatte bijdrage van 24% van waterstof aan de totale energievraag in 2050 en een reductie van 15% in lokale emissies.

Op 1 februari vindt hierover een masterclass plaats. Deze masterclass is specifiek bedoeld voor leidinggevenden, managers, projectontwikkelaars, beleidsmakers en leden van het openbaar bestuur. De voertaal tijdens deze masterclass is Nederlands.

Sprekers

  • Duco Hartlief gaat in op de rol van waterstof in de energievoorziening van Bolsward
  • Michel Karsten bespreekt de uitdagingen van waterstofvaardigheden in de regio.
  • Dana Colpa licht het ReGain project in Groningen toe
  • Carina Wiekens gaat in op de sociale aspecten van de energietransitie
  • Peter Perey vertelt over economische randvoorwaarden regionale waterstofketens

Wat leer je?

  • Overzicht van de waterstofwaardeketen
  • Water, Energie, Vaardigheden, Acceptatie
  • Bolsward case: en de rol van waterstof in de energietransitie

Datum: 1 februari 2024

Tijdstip: 09.00-16.30 uur

Locatie: Atlas Theater, Emmen

De Masterclass wordt georganiseerd door NHL Stenden, Greenwise Campus en Drenthe College. De partners van de Greenwise Campus zoals Ik Ben Drents Ondernemer worden ondersteund door de provincie Drenthe en de gemeente Emmen, behandelen de gehele waterstofwaardeketen en de barrières en uitdagingen in de energietransitie in de regio.

Meer informatie vind je hier