• 02Mei
  • De Compaen

Startersdag Drenthe

Programma:

11.45 – 12.00 Inloop
12.00 – 12.30 Lunch
12.30 – 12.45 Opening
12.45 – 13.30 Inspiratiesessies Rabobank Bovenkamer – Ondernemersfabriek Schatkamer
13.45 – 14.30 Inspiratiesessies KvK Schatkamer – Rabobank Bovenkamer
14.30 – 15.45 Presentatie Tom Coronel Academiezaal
15.45 – 16.15 Afsluiting en borrel

Aanmelden: http://startersdagdrenthe.nl/#aanmelden

Lees ook: Tom Coronel helpt Drentse starters accelereren

Hoogeveen – In Ondernemershotel De Compaen in Hoogeveen wordt op dinsdagmiddag 2 mei de Startersdag Drenthe gehouden. Ondernemers die in het bedrijvencentrum gevestigd zijn, helpen die dag startende en jonge ondernemers op weg naar een succesvol eigen bedrijf. Er komen workshops en informatiesessies over onder meer bedrijfsvormen, marketing en andere belangrijke zaken. Daarnaast is er entertainment.

Behoefte

De Hoogeveense ondernemers springen hiermee in op de ruimte die is ontstaan, nu de Kamer van Koophandel alleen in grotere plaatsen startersdagen organiseert. ‘Wij denken dat er juist behoefte is aan een lokale startersdag; startende ondernemers willen graag advies van lokale specialisten en ook lokaal netwerken.’ Dat zegt Monique Huizenga van het eveneens in De Compaen gevestigde Niquell, de spil in de organisatie van het evenement.

Met de Startersdag Drenthe pakt Niquell uit en laat ze zien wat ze in haar mars heeft. Het Hoogeveense evenementenbureau bestaat 7 jaar en wordt gerund door organisatietalenten Monique Huizenga en Myrthe Strijker. Zij werken samen met entertainers, technici, fotografen en andere specialisten, waarvan enkele ook in De Compaen gevestigd zijn.

Niquell wordt ingeschakeld voor openingen van bedrijfspanden, jubilea en bedrijfsfeesten, maar ook netwerkbijeenkomsten, congressen en conferenties. Bedrijven en instellingen uit heel Noord-Nederland weten het Hoogeveense bureau inmiddels te vinden. Daarnaast organiseert het duo zelf evenementen, zoals Trappen, happen & stappen en nu ook de Startersdag Drenthe.

Geen poeha

Het bedrijf is in de crisisperiode begonnen, maar heeft vanaf het begin een goed gevulde orderportefeuille. Dat heeft vooral te maken met de manier waarop Niquell werkt: inhoud is belangrijker dan feesten met grote artiesten of andere poeha. Monique en Myrthe denken met de klant mee over wat het bedrijf wil uitstralen en hoe je de inhoud op een goede manier overbrengt. Uiteraard wel met een passende vormgeving en op een passende locatie. Niquell is niet gebonden aan welke locatie ook en ziet er als een ware regisseur op toe dat het zorgvuldig uitgedachte concept op een goede manier wordt uitgevoerd.

Dat zal op 2 mei ook het geval zijn, tijdens de eerste Startersdag Drenthe. Aansluitend vindt ‘s avonds de semi-finale van de Young Business Award in De Tamboer in Hoogeveen plaats.