Smart Industry Assessment

Wil je met jouw bedrijf aan de slag met digitalisering, maar weet je niet waar te beginnen? Ben je benieuwd waar je nu eigenlijk staat op het gebeid van Smart Industry? Wil je weten welke onderwerpen voor jou de meeste kansen bieden? Met het Smart Industry Assessement krijg je antwoord op al deze vragen.

Wat is er nodig om je bedrijf een volgende stap te laten zetten om zo slimmer te produceren, een hogere kwaliteit te kunnen leveren, flexibeler en winstgevender te worden? Het begint allemaal met inzicht en het uitspreken van je ambities. In het kader van de Smart Industry Hub Noord hebben we het Smart Industry Assessment ontwikkeld.

Werkwijze

Tijdens het Assessment ga je onder begeleiding van adviseurs van de Smart Industry Hub Noord aan de slag.

  • Het Assessment bestaat uit 9 transformaties en die bestaan weer uit 18 bedrijfscompetenties.
  • Aan de hand van deze competenties gaan wij samen met jou ontdekken waar je met je bedrijf staat en waar je ambitie op die onderwerpen is.
  • Dit doen we idealiter met een aantal mensen van jouw bedrijf (bijv. een MT), zodat we goed de inhoud in kunnen duiken en mooie discussies kunnen voeren.
  • Er worden onderwerpen behandeld zoals verdienmodellen, slimme producten, productietechnologie en duurzaamheid.
  • Nadat alle vragen uit het Assessment behandeld zijn wordt er een eindrapport met conclusies opgesteld. Hieruit komt helder naar voren welke onderwerpen voor jouw bedrijf de meeste kansen bieden.
  • Dit rapport wordt ter afsluiting met je doorgesproken, waarbij we ook een doorkijk geven naar mogelijke vervolgstappen.

Het is geen winnen of verliezen, maar een objectief inzicht in je korte en lange focuspunten

Hans Fehrmann van Repak uit Emmen kreeg op een
simpele manier overzicht in wat aandacht nodig heeft en wat er goed ging.

“De uitkomst was een helder verhaal om mee te nemen naar het MT om onze stappen te bepalen voor de komende tijd. Het assessment is zeker de tijdsinvestering van 2 dagdelen waard.”

Zit jij in de proces- of maakindustrie en wil je checken of je focus goed is qua smart industry?

Resultaat

Met het Assessment krijg je dus inzicht in de huidige situatie van je bedrijf en waar je op het vlak van digitalisering naartoe wil. Daarnaast brengt het focus aan, omdat duidelijk wordt welke onderwerpen de grootste kansen bieden. Tot slot zorgt het voor draagvlak: door het met meerdere mensen uit je bedrijf in te vullen kom je beter tot de kern en kun je gezamenlijk een richting kiezen.

Doelgroep

Het Assessment is bedoeld voor bedrijven in de maak- en procesindustrie van Noord-Nederland. Het Assessment wordt afgenomen door adviseurs van de Smart Industry Hub en dit kan zowel online als fysiek plaatsvinden.

Investering

Het Assessment en de begeleiding daarbij wordt kosteloos aangeboden vanuit de Smart Industry Hub Noord. Wel vraagt het een tijdsinvestering vanuit het bedrijf van ongeveer 5 uur.