Alumax Boats

“Het is altijd heel makkelijk om even te bellen. Om even advies te krijgen, op gang geholpen te worden en dat is eigenlijk wel onmisbaar geworden voor Alumax Boats!”

Danny Pol – Alumax Boats

Voor veel lokale ondernemers betekende de fusie van veel kantoren van de Kamer van Koophandel dat ze in een gat vielen. Hulp en advies kwam letterlijk meer op afstand te staan. Een aantal organisaties sprongen hier op in en een van deze organisaties was Ik Ben Drents Ondernemer.

”Laagdrempelig. Makkelijk toegankelijk. Goed bereikbaar en bezig met actieve programma’s om ondernemer te helpen met hun ondernemerschap.” Zo omschrijft Danny Pol Ik ben Drents Ondernemer. Danny werkt als Public Affiars Manager bij Alumax Boats.

Van de garage in Hasselt naar de moderne werf in Meppel

Alumax Boats b.v. ontwerpt en bouwt verschillende modellen aluminium boten in verschillende afmetingen. Behalve sloepen en tenders voor particulieren maken zij ook ‘boten op maat’ voor de zakelijke markt zoals havendienstboten, brandweerboten, watertaxi’s, werkboten en rondvaartboten. De aluminium boten van Alumax Boats zijn altijd onderhoudsarm, zelflozend, stoer, handgemaakt en gebruiksvriendelijk in verschillende samenstellingen.

In al die jaren is er veel veranderd maar de kenmerkende no-nonsense cultuur is altijd hetzelfde gebleven. Inmiddels werken er 19 mensen bij Alumax en varen de aluminium boten van Alumax door heel Nederland en buitenland; onder andere in de grachten van Amsterdam en in Rotterdam als de bekende gele watertaxi’s. Wie kent ze niet?!

Hulp om de hoek

Een bedrijf dat opereert op een wereldwijd niveau. Advies zoeken ze nog steeds om de hoek. Bij Kennispoort regio Zwolle en ook bij Ik ben Drents Ondernemer. Ik ben Drents Ondernemer heeft Alumax Boats ondersteunt met advisering op gebied van exportmogelijkheden en een marktonderzoek in Duitsland. Alumax heeft veel informatie gekregen over de markt over de grens. Daarnaast hebben we via een voucher kunnen deelnemen aan een beurs. Zonder Ik ben Drents Ondernemer was deze deelname niet tot stand gekomen.

Voor een verdere groei op gebied van productontwikkeling, duurzame oplossingen en emmissieloze boten schakelen ze hulp in van studenten en kennisinstellingen. Een goede ondernemer is een eigenwijze pro-actieve ondernemer, maar de beste ondernemers weten precies welke kennis ze niet bezitten.

Uit je bubbel stappen

Het is niet even meetbaar en tastbaar maar het hebben van een netwerk is onmisbaar geworden voor Alumax Boats. Juist door het inroepen van experts, inspiratiebronnen of kletsen met collega-ondernemers zorg je ervoor dat je scherp blijft, ontwikkelt en groeit. Vernieuwend innoveren doe je door even uit je bubbel te stappen en contact te zoeken met de omgeving.

“Het is altijd heel makkelijk om even te bellen. Om even advies te krijgen, op gang geholpen te worden en dat is eigenlijk wel onmisbaar geworden voor Alumax Boats!”  Danny Pol zegt dat Alumax Boats niet meer zonder Ik ben Drents Ondernemer kan. “Een ondernemer moet zich kunnen focussen op zijn corebusiness. Zeker in een tijd waarin de arbeidsmarkt krap is en prijzen onder druk staan. Dan is een organisatie zoals Ik ben Drents Ondernemer aan de zijlijn erg fijn! Ik ben Drents Ondernemer kan je faciliteren, adviseren en verbinden aan anderen. Zodat je als ondernemer zelf tempo kunt blijven maken.”

 

Wil je ook geholpen worden met een advies op maat? Of je nu wilt verduurzamen, groeien of financiering nodig hebt. De adviseurs Ik ben Drents Ondernemer staan voor je klaar om met je mee te denken.

Alumax Boats nodigt je van harte uit om eens een kijkje te komen nemen in hun ‘open keuken’. Dan zie je hoe zij de boten bouwen en vertellen ze jou graag meer over het  bedrijf. Neem gerust een kijkje op hun website.