Anders Bloemstyling

“Ik heb een soort rode draad gekregen voor het ondernemen. Ik Ben Drents Ondernemer zorgt voor de richting aan mijn impulsiviteit en wirwar van creativiteit.”

Lenie Lomulder – Anders Bloemstyling

Ik Ben Drents Ondernemer ging op bezoek bij Lenie Lomulder van Anders Bloemstyling uit Beilen.

Beilen is in de afgelopen jaren geen bloemenwinkel rijker geworden, maar een heus bloemenatelier. Na enig online speurwerk is het al duidelijk; Lenie Lomulder en haar team weten de bloemstyling tot een kunst te verheffen, dus de term atelier is helemaal op zijn plaats. Ook levert enig speurwerk prachtige foto’s op van volledig gestylede evenementen, trouwerijen en uitvaarten die stuk voor stuk op maat gemaakt zijn. Genoeg reden om maar eens een kop koffie te halen in Beilen!

We stappen het atelier binnen en worden meteen begroet door twee vrolijke dames die druk in de weer zijn met het opruimen van stukken van een bruiloft op een grote vintage tafel. Lenie en Geesje maken nog snel iets af en dan schuift Lenie aan om te vertellen over haar onderneming. De styliste opent het gesprek meteen met haar eigen magazine – gemaakt voor het 10-jarig jubileum van Anders Bloemstyling. We lopen het magazine door en er komen tal van onderwerpen voorbij. Van trouwerijen tot uitvaarten, aan de Brinkstraat 3 in Beilen wordt er voor ieder evenement een passende uitstraling gemaakt. Dat is meteen duidelijk. “Maar”, vertelt Lenie, “de weg hier naartoe is niet altijd even makkelijk geweest, en we hebben ook nog ruimte om onze nieuwe concepten verder te ontwikkelen!”

De start in Zwiggelte

Lenie begon na haar bloemistenopleiding  en studie interieurvormgeving aan haar eigen onderneming in de smederij van haar ouders in Zwiggelte. Daar uitte ze haar creativiteit in bloemcreaties op dezelfde tafel als dat ze nu nog gebruikt – destijds van de buurman gekregen. De reden voor haar ondernemerschap was dat er relatief weinig richtingen waren waar zij nu écht haar ei in kwijt kon. Na haar studies waagde Lenie dus een sprong in het diepe; zelf ondernemen. “Spannend natuurlijk, maar ik kon wel mijn eigen keuzes maken en mezelf ontwikkelen”. In de jaren die erna volgden werden er workshops georganiseerd, en maakte de styliste uitstapjes naar verschillende onderdelen binnen de bloemstyling. Uiteindelijk heeft Lenie haar eigen visie weten te ontwikkelen binnen haar vakgebied. “Ik wist na een tijdje heel goed naar welk concept ik toe wilde werken, maar bij hoe ik daar moest komen wist ik niet goed. Daarbij hebben anderen me kunnen helpen”.

Anders

Dus sprak de onderneemster met allerlei partijen, adviseurs en coaches die haar hielpen om haar ontwikkelde visie te realiseren. Met een ontzettende drive om haar plannen goed uit te tekenen, nam Lenie zo ook deel aan het startprogramma van Ik Ben Drents Ondernemer. “Ik heb een soort rode draad gekregen voor het ondernemen. Ik Ben Drents Ondernemer zorgt voor de richting aan mijn impulsiviteit en wirwar van creativiteit.” Lenie licht op wanneer ze vertelt over haar nieuwste product, dat ze met de hulp van adviseur Johannes inrichtte; RouwAnders.

Kijk”, vervolgt ze, “ik ben van mening dat de styling van uitvaarten soms best wat persoonlijker mag. Volgens mij is er niets specialer dan afscheid nemen van een geliefde op een manier waar er aandacht is voor het visualiseren van het persoonlijke”.  Met die ideeën wilde Lenie aan de slag, dus daar heeft ze zich binnen het startprogramma mee beziggehouden en inmiddels staat er een bedrijfsmodel die ervoor zorgt dat Lenie haar energie kan steken in wat ze het liefste doet; haar creativiteit uiten door persoonlijke creaties te maken die de situatie dienen. Met het werk weet RouwAnders net even dat extra stapje te zetten als het gaat over ontzorgen van de familie en de uitstraling. Daarvoor gaat Lenie ook langs bij de families; “We bespreken rustig de wensen, het verhaal van de persoon wordt me dan altijd verteld, en het gebeurt niet vaak dat ik geen persoonlijke artikelen meekrijg om te verwerken in de creaties”.

Anders bloemstyling maakte gebruik van Ik Ben Drents Ondernemer

De toekomst

We vragen Lenie uiteindelijk waar ze het meest trots op is. Het komt erop neer dat de styliste nu met veel vertrouwen doet wat ze wil doen, ze staat voor wat ze maakt. Ook blikt ze meteen vooruit; “ik hoop met mijn bloemcreaties over 5 jaar nog meer verhalen te kunnen vertellen. Ik weet dat dat mogelijk is, en met de hulp van Ik Ben Drents Ondernemer kom ik daar”.

Dus, of je nu gaat voor de bloemstyling van een bruiloft, een event of een uitvaart, je weet zeker dat Lenie en haar team het onderste uit de kan halen. Wij houden de onderneming in ieder geval nauwlettend in de gaten, want er komen nog veel meer mooie ontwikkelingen in de toekomst.