Vreugdenhil

“We hadden zoveel wensen en ideeën. Het ging alle kanten op. Ik Ben Drents Ondernemer adviseerde ons te concentreren op 1 ding en wat past daar dan bij.”

Marijke Vreugdenhil – Vreugdenhil | Mooimakers voor uw tuin

Hoe het begon

Marijke Vreugdenhil van Vreugdenhil Mooimakers was op zoek naar bedrijven in de regio om het familiebedrijf te helpen in een professionaliseringslag. Na een korte zoektocht op het internet kwam ze al snel terecht bij Ik Ben Drents Ondernemer.

In gesprek met 

Om de volgende stappen te zetten in professionalisering, verduurzaming en groei heeft Ik Ben Drents Ondernemer geholpen met het formuleren en van een toekomstvisie en de vormgeving van hun ontwikkelplannen. Welke elementen moeten erin zitten? Welke trends en ontwikkelingen spelen er? Hoe past dit binnen hun bedrijfsvoering en toekomstplannen? Hoe breng je focus aan? Vreugdenhil heeft voeding en antwoord gekregen op deze vraagstukken zodat ze voorbereid zijn op de toekomst. Er is kritisch meegedacht.

“We hadden zoveel wensen en ideeën op gebied van energie en verduurzaming. Het ging alle kanten op. Johannes adviseerde ons te concentreren op 1 ding en wat past daar dan bij. Kijk naar de trends en ontwikkelingen en beredeneer vanuit daar verder.”

Niet gevraagd, wel gekregen

De adviseurs van Ik Ben Drents Ondernemer denken verder mee en vragen door. Naast het sparren over de professionaliseringslag maakte Johannes Vreugdenhil meer bewust van hun unieke verhaal. De visie op het groen is met hulp van Ik Ben Drents Ondernemer vertaald naar de bedrijfsvoering. “Je kan zelf heel veel googlen en doen. Ik ben Drents Ondernemer kan net even anders meekijken.”

Bij het familiebedrijf Vreugdenhil houden ze van gezonde planten en bomen. Het bedrijf gebruikt een eigen biologische teeltwijze. Voor de particuliere en de zakelijke markt. Hun planten kweken ze zelf op de kwekerij in Eldersloo. Onder meer met mensen met een afstand tot de afstandsmarkt, niet alleen vanwege de financiën maar ook omdat we veel handmatig werk verrichten en niet alles machinaal willen en kunnen uitvoeren. Door een gezonde bodem en natuurlijke kringloop zorgen ze ervoor dat we geen kunstmest hoeven te gebruiken. Een sterk circulair ecosysteem met zelfvoorzienende, duurzame vormen van energie. Vreugdenhil streeft ernaar om een zo klein mogelijke footprint te maken en zo groot mogelijke impact. Zodat ze de wereld groener en duurzamer achter kunnen laten.

Door dit verhaal nog meer uit te dragen, te delen en erover te vertellen, maakt dat het bedrijf nog sterker wordt en dat je op een maatschappelijke manier kunt vermarkten. “Het moet natuurlijk economisch haalbaar zijn en blijven.”

Natuurlijk sterker

Vreugdenhil is op basis van het advies aan de slag gegaan met duurzaamheidsmaatregelen zoals zonnepanelen via de Drentse Energielening.

Ik Ben Drents Ondernemer heeft kunnen bijdragen aan een voedingsbodem en heeft meegedacht aan de mogelijkheden. “Johannes nodigde ons uit voor een impactbootcamp om aan de slag te gaan met SDG-doelen. Ze hebben ons verbonden aan andere interessante partijen voor de doorontwikkeling zoals NICE (Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie). En daar zijn we heel blij mee!“ aldus Marijke Vreugdenhil.

Wil je ook geholpen worden met een advies op maat om te verduurzamen, professionaliseren en op de toekomst voorbereid te zijn? Bel of mail een van onze adviseurs en zij helpen je op weg.

Meer weten over het verhaal van familiebedrijf Vreugdenhil? Neem gerust een kijkje op deze website.