beeld bij case Flair Scholing advies van Ik Ben Drents Ondernemer

Flair Scholing

“Ik Ben Drents Ondernemer bracht structuur aan in de groeiplannen!”

Cindy Menke – Flair Scholing

“We willen opleidingen gaan verzorgen in Drenthe. Dan vinden wij ook dat je je dichtbij moet huisvesten. Maar waar te beginnen?!”

Cindy zocht hulp dichtbij en kwam al snel uit bij Ik Ben Drents Ondernemer.

Het vinden van extra kantoor en het inrichten van een scholingsruimte zijn slechts een paar onderdelen wanneer je als organisatie wilt groeien. Het financiële plaatje rond krijgen en een gedegen businessplan opstellen ook. Maar je hebt zelf niet altijd de knowhow in huis.

Verder kijken

Flair Scholing leidt medisch secretaresses en doktersassistenten op. Flair scholing biedt opleidingstrajecten op maat aan. “We doen het samen” , deskundigheid, flexibiliteit en kwaliteit zijn voor ons de kernbegrippen en we willen de opleidingen zo dicht mogelijk laten aansluiten bij het werkveld.Door persoonlijke aandacht in kleine groepen worden de studenten ondersteund tijdens het leerproces.

Daardoor krijgt elke cursist voldoende persoonlijke aandacht en heeft ze tijdens haar opleidingen oog voor de kandidaat, voor hun verhaal en verleden. Ze bieden handvatten om weer een fijne werkperiode tegemoet te gaan. Ik Ben Drents Ondernemer had oog voor hun groeipotentieel en behoeften.

De opleidingen werden aangeboden in Groningen. Door het tekort aan medisch secretaresses en doktersassistenten in de regio Drenthe en de landelijke stroom aan aanvragen, besloten Cindy en haar collega’s om de volgende stappen te zetten naar de provincie Drenthe.

beeld bij case advies van Ik Ben Drents Ondernemer

In gesprek met adviseur Marc

Wat wil je als bedrijf met groeipotentieel en hoe ga je stapsgewijs toewerken naar de toekomstdroom? Adviseur Marc bracht structuur aan in de groeiplannen van Flair Scholing. Ze stelden gezamenlijk een businessplan op. Ik Ben Drents Ondernemer ondersteunde bij de opmaak van een exploitatiebegroting.

In de gesprekken vraagt de adviseur van Ik ben Drents Ondernemer door. Zo kwamen ze ook terecht bij een aantal andere uitdagingen waaronder de realisatie van een nieuwe website.

Cindy werd gelinkt aan een websitebouwer uit het brede netwerk van Ik ben Drents Ondernemer. Deze collega ondernemer attendeerde Flair Scholing op een digitaliseringsvoucher. Samen zijn aan tafel gaan zitten om de aanvraag in te dienen. De subsidie is toegekend en kunnen ze volgende stappen zetten met de digitaliseringsvraagstukken. De nieuwe website is in de maak.

Samen op weg

Zo zie je maar wat een krachtig netwerk allemaal voor je kan betekenen! Samen op weg om te professionaliseren! Flair Scholing heeft een droom: 1 leslocatie per provincie. Met de persoonlijke aandacht van Marc en ondernemers uit de regio zal Cindy stapje voor stapje dichterbij deze droom komen. Naast een uurtje sparren in de week met Marc voor een periode van een jaar, kunnen Cindy en haar collega’s binnenkort op hun nieuwe plek in Emmen starten met haar opleidingen.

Wil je ook geholpen worden met een advies op maat? Over financiering, digitalisering of groei? Bel of mail een van onze adviseurs en zij helpen je op weg.