H&P Moulding

“Je hebt wel kennis en ervaring op het gebied van kunststoffen en hoe je een productiebedrijf moet draaien, maar goed er komen nog een heleboel andere zaken waar je als ondernemer mee te maken krijgt.”

Bart Labrie – H&P Moulding

Wat doet H&P Moulding? 

Bart Labrie, directeur en eigenaar van H&P Moulding. H&P Moulding staat bekend als een full-service, turn-key producent van kunststof spuitgietonderdelen. Met meer dan 30 jaar ervaring in de industrie bieden zij een compleet matrijsontwerp, hoogwaardige kunststof spuitgietproducten, en verzorgen zij tevens verpakking en levering.

De geschiedenis van…

H&P Moulding is een gevestigd bedrijf in Emmen met een rijke historie. “We zijn eind jaren 70 begonnen onder de naam Plast Moulding. Bedrijven als Honeywell en Sony Ericsson zijn destijds gestart en zochten een productiebedrijf voor kunststof onderdelen, en dat is Plast Moulding toen gaan maken.” Tegenwoordig produceert H&P Moulding diverse technische en medische producten.

Een unieke aanpak

Wat H&P Moulding echt uniek maakt, is haar specialisatie in kleine, technische onderdelen en medische producten. Het bedrijf beschikt over een clean room met zes machines, waardoor ze medische producten in een steriele omgeving kunnen produceren. Daarnaast is H&P Moulding een pionier op het gebied van bio kunststoffen in Noord-Nederland, wat hen een voorsprong geeft in duurzaamheid en innovatie.

Wat heeft Ik Ben Drents Ondernemer voor H&P Moulding betekend?

Vrij snel nadat Labrie in 2013 H&P Moulding had overgenomen, realiseerde hij zich dat er veel aspecten zijn van het runnen van een productiebedrijf waar hij meer ondersteuning bij kon gebruiken, zoals subsidies en patenten. “Gelukkig kwam IBDO op ons pad. Ze benaderden ons proactief en boden hun diensten aan, wat leidde tot een langdurige samenwerking met onder andere adviseur Han. Deze relatie heeft ons door de jaren heen veel gebracht,” aldus Labrie.

De waarde van IBDO

Ik Ben Drents Ondernemer heeft en blijft H&P Moulding op verschillende gebieden ondersteunen. “Ze bieden specialistische kennis die wij zelf niet in huis hebben, bijvoorbeeld bij het betreden van nieuwe markten of het aanvragen van patenten. Hun advies en netwerk hebben ons geholpen om uitdagingen het hoofd te bieden en strategische beslissingen te nemen. Daarom zou ik IBDO zeker aanraden aan andere ondernemers, ongeacht hun sector.”

Een laatste advies

Bart Labrie zou andere ondernemers in Drenthe willen aanraden een sterk netwerk op te bouwen. Ga naar bijeenkomsten en leg contacten, ook al lijkt het niet direct relevant. Je weet nooit wanneer je die connecties in de toekomst nodig zult hebben.

Meer weten over H&P Moulding? H&P Moulding blijft zich ontwikkelen en innoveren in de wereld van technische en medische kunststoffen. Dankzij hun expertise en samenwerking met IBDO zijn ze klaar voor de toekomst.

Heb jij ondernemersvragen of hulp nodig bij het ondernemen? De adviseurs Ik ben Drents Ondernemer staan voor je klaar om met je mee te denken.

Meer weten over H&P Moulding?