Huizing Harvest

“Eén van de machines hebben we met hulp van een kennisvoucher van Ik Ben Drents Ondernemer kunnen ontwikkelen.”

Nico Huizing – Huizing Harvest

HuizingHarvest uit Emmen is dienstverlener in de internationale agrarische sector en richt zich op de personele én de technische kant. HuizingHarvest levert seizoensmedewerkers en technisch specialisten en doet daarnaast consultancy en recruitment.

Met Emmen als thuisbasis, een vestiging in Australië en binnenkort ook in Amerika is HuizingHarvest wereldwijd actief. Michel Wesselink is Chief Operating Officer bij het bedrijf: “Wij werken met een team van veertig mensen die enthousiast zijn over landbouwmachines voor grootschalige akkerbouwbedrijven en fabrikanten van landbouwmachines. We zijn overigens nog op zoek naar mensen die ons team willen versterken en mee de wereld over willen.”

Ontstaan

Voor het ontstaan van HuizingHarvest moeten we even terug in de tijd, namelijk toen Nico Huizing aan de slag ging bij een loonwerker in Amerika. Toen zijn werk daar klaar was vroeg de boer of hij het jaar daarop terug wilde komen met een aantal gemotiveerde jongeren. Nico kwam terug met drie hardwerkende anderen. Inmiddels zijn we twaalf jaar verder en zijn al meer dan duizend mensen wereldwijd voor HuizingHarvest aan de slag gegaan.

Voucher

Emmen is de thuisbasis van HuizingHarvest. In de werkplaats verricht het bedrijf updates en modificaties. Ook verzorgt HuizingHarvest tests voor klanten die nieuwe machines willen introduceren. Eén van de machines die HuizingHarvest zelf ontwikkelde is de agrobotix. “De agrobotix is een autonome combine. Deze hebben we met hulp van een kennisvoucher van Ik Ben Drents Ondernemer kunnen ontwikkelen.”

Toekomst

Volgens Wesselink ligt de toekomst van HuizingHarvest in de precisielandbouw en de autonome sector. “We kijken daarbij naar de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering. Daarnaast zijn we bezig met het uitbreiden van onze vestiging in Australië en het opzetten van een vestiging in Amerika. Ik Ben Drents Ondernemer heeft ons echt geholpen om ons bedrijf te verbeteren. Ook in de toekomst verwachten we nog wel hulp te kunnen gebruiken van Ik Ben Drentse Ondernemer!”