Losán

“Ik ben Drents Ondernemer drukte ons met de neus op de feiten, daardoor hebben we nu de handvatten om te kijken waar we als organisatie in de toekomst naartoe willen.”

Pieter van den Berg – Losán

Losán Finest Veneer Products

In de wereld van fineerproducten is Losán een gevestigde naam, maar wie zijn zij eigenlijk en wat drijft hen?

Losán staat bekend om de export van hoogwaardige gefineerde producten naar meer dan 40 landen en wordt beschouwd als een van de toonaangevende producenten van fineer in Europa. De productlijnen bieden een breed scala aan mogelijkheden die voldoen aan diverse wensen en budgetten. Met een focus op warm hoogwaardig design, streven ze naar duurzame interieuroplossingen die een blijvende indruk achterlaten.

Smart Industry Hub Assessment (SIH)

Een interessant initiatief dat Losán heeft omarmd, is het Smart Industry Hub Assessment. Dit Assessment beschrijft in detail de groei van een productiebedrijf naar een smart factory in negen transities. De adviseurs van Ik Ben Drents Ondernemer stelt, aan de hand van het SIH assessment, organisaties in staat om te kijken waar zij staan en welke stappen zij kunnen zetten. Het dient als een soort routeplanner: het biedt organisaties een gestructureerde route naar verbetering, waarbij de huidige stand van zaken wordt geëvalueerd en de benodigde stappen worden aangegeven. Het assessment behandelt diverse bedrijfscompetenties en stimuleert toekomstige ambities en groeistrategieën.

Maar wat is het belang van dit Assessment voor Losán?

Pieter van den Berg benadrukt het belang van dit assessment. Losán werd geconfronteerd met de realiteit en werd daarnaast ook gestimuleerd om actie te ondernemen. Hij deelt zijn inzichten en benadrukt de waarde van de sessies, waarbij diverse medewerkers actief deel hebben genomen en constructief een bijdrage leveren aan het proces. “Het assessment laat je kritisch kijken naar je eigen organisatie, wat ben je als organisatie nu precies aan het doen?”. 

Het assessment doet meer dan alleen inzicht verschaffen; het zet organisaties aan tot een kritische blik op hun processen en automatisering. Dit heeft Losán gestimuleerd om te investeren in betere communicatie tussen afdelingen, wat de efficiënte ten goede zal komen.

 

Verder kijken naar de toekomst

Op de lange termijn kijkt Losán naar de uitbreidingsmogelijkheden, waaronder de bouw van een nieuwe pers en de uitbreiding van het pand om meer opslagruimte te creëren. Dit toont aan dat Losán voortdurend streeft naar groei en verbetering in de dynamische wereld van fineerproductie.

Wil jij ook met de neus op de feiten gedrukt worden om uiteindelijk te werken naar een gestructureerde route naar verbetering? De adviseurs Ik ben Drents Ondernemer staan voor je klaar om met je mee te denken.

Meer weten over Losán?