Valtes

“We zijn er speciaal voor mensen die vinden dat ze gewoon zorgen voor een dierbare.”

Erjen Derks – Valtes

Hoe het begon

“Hoe kan je werken, kinderen opvoeden en tegelijkertijd voor één van je ouders zorgen?”

Dit is de vraag die Erjen Derks en John Beuving bespraken in het begin van 2022. Het is duidelijk dat dit een groot probleem is en nog groter zal worden. Want er zijn lange wachtlijsten voor verzorgingshuizen, steeds minder zorgpersoneel en een groeiend aantal mensen die steeds ouder worden. Laten we eerlijk zijn, de personeelskosten in de zorg lopen enorm op, we moeten blijven zorgen voor de mensen om ons heen en ons eigen leven ook op orde houden. Daarnaast verwachten we van dezelfde mensen ook dat zij hun dorp, wijk of sportvereniging op de benen houden. Daarom ontwikkelt Valtes een ecosysteem aan ondersteuningsmogelijkheden om het leven van mantelzorgers, maar ook zorgprofessionals, te ontzorgen.

Inzicht door middel van AI

Valtes maakt eigen AI die gericht zijn op het ondersteunen van mantelzorgers. Een in het oog springende module is een app met daarin een digitale assistent. De belangrijkste toegevoegde waarde is dat het zorgt voor informatie over jouw omstandigheden, ondersteuning die je daarbij nodig zou kunnen hebben en laten zien dat je niet alleen staat in de uitdagingen waar je voor staat. Zo helpt de app van Valtes je van tijdige, op maat gemaakte informatie die aansluit bij jouw persoonlijke omstandigheden. “Wij vinden mensen die gewoon zorgen voor een ander namelijk heel speciaal,” zegt Erjen.

Gewoon zorgen voor een ander

De gemeenten in ons land zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning rondom mantelzorgers. In elke gemeente is de ondersteuning anders ingeregeld. En veel gemeenten hebben een uitdaging als het gaat om het bereiken van mantelzorgers en hen de juiste informatie bieden. Valtes helpt gemeenten daarmee door de digitale ondersteuning van mensen die voor een dierbare zorgen vorm te geven. De digitale assistent van Valtes is gratis voor mantelzorgers en voorzien ze van de juiste informatie in de juiste context op basis van hun persoonlijke omstandigheden. Ook kunnen gebruikers in deze app relevante ondersteuning en bijeenkomsten in hun gemeente vinden.

 

Wat heeft de gemeente aan Valtes?

Tot op de dag van vandaag weten gemeenten niet hoe ze de mantelzorgers kunnen vinden en moeten ondersteunen. Valtes levert diepgaandere informatie en inzichten hoe het mantelzorgbestand eruit ziet. Met deze informatie en inzichten kan de gemeente beter beleid maken. Zodat de mantelzorgers in de toekomst meer ontzorgd zullen worden.

Er zijn voor de ander

Er zijn voor de ander. Een onderwerp dat leeft bij Valtes maar natuurlijk ook bij Ik Ben Drents Ondernemer. Ik Ben Drents Ondernemer heeft een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de start van Valtes.

Bij de Financieringstafel brengt Ik ben Drents Ondernemer ondernemers met specifieke financieringsvraagstukken aan tafel met verschillende financiers. Van banken tot risicodragende investeerders en van regionale ontwikkelmaatschappijen tot crowdfunders. Door hier aan tafel te schuiven, werden de eerste stappen naar de toekomst wel gezet. Met name op gebied van externe financiering, doelstellingen en het scherper krijgen van hun ambities.

“Ik Ben Drents Ondernemer was een ander luisterend oor voor ons, een ander sparringspartner dan de collega’s binnen je eigen bedrijf. Ze zijn altijd benaderbaar en beschikbaar wanneer je ze nodig hebt.”

Samen verder kijken

Laatst had Valtes ook al een follow-up vraag over subsidies. Ik Ben Drents Ondernemer dacht mee aan welke waardevolle mogelijkheden er liggen om binnen het ontwikkelde ecosysteem de financiering verder rond te krijgen. Er werden linken gelegd tussen meerdere partijen om gesprekken te voeren over ondersteuningsmogelijkheden. “Begin niet bij de oplossing maar onderzoek samen met anderen wat mogelijkheden zijn. Daarmee krijg je een bredere kijk op wat voor jou als ondernemer helpend kan zijn.”

Wil je ook geholpen worden met een advies op maat? Of je nu wilt verduurzamen, groeien of financiering nodig hebt. De adviseurs Ik ben Drents Ondernemer staan voor je klaar om met je mee te denken.

Meer weten over Valtes?