28
jun

Extra subsidie beschikbaar voor ondernemers die willen innoveren en verduurzamen

De subsidieregeling MKB Advies Voucher van de provincie Drenthe is bedoeld voor ondernemers die advies willen inwinnen over verduurzaming, vernieuwing of het maken van meer impact. De vraag vanuit Drentse ondernemers blijft onverminderd aanwezig en daarom stelt het college van Gedeputeerde Staten voor dit jaar € 208.000,- extra beschikbaar.

Ondernemen vraagt een continue blik naar de wereld om ons heen en aanpassingen aan de maatschappelijke situatie en uitdagingen. Bedrijven moeten zich kunnen onderscheiden om voorbereid te zijn op de toekomst. Met de uitdagingen van tegenwoordig heeft dat enige voeten in aarde. De MKB Advies Voucher biedt ondernemers de mogelijkheid om een ervaren adviseur in te huren voor persoonlijk advies op een specifiek onderwerp. De regeling kan helpen bij het identificeren van uitdagingen, de ontwikkeling van strategieën en oplossingen en het implementeren van initiatieven.

Gedeputeerde Henk Brink: “De voucherregeling ondersteunt ondernemers, die willen ontwikkelen en vernieuwen, bij het maken van hun plannen. In 2022 zijn meer dan 180 ondernemers geholpen en voor 2023 staat de teller al op meer dan 85 aanvragen. Ik ben blij dat we het subsidieplafond kunnen verhogen en ook dit jaar ondernemers kunnen blijven ondersteunen.”

Praktische informatie

De subsidieregeling is bedoeld voor organisaties met maximaal 250 werknemers, met een fysieke vestiging in Drenthe. De adviesvraag moet bijvoorbeeld gaan over het vergroenen van het product of het bedrijf, het inzetten van digitale toepassingen of het maken van meer impact voor de mens of de wereld. Ondernemers kunnen maximaal 50% van de projectkosten subsidiëren. De subsidie is minimaal € 1.000,- en maximaal € 3.000,-. Meer informatie over de subsidie is te vinden op de website van de provincie Drenthe. Ondernemers die al eerder een MKB Advies Voucher hebben aangevraagd, kunnen niet nogmaals gebruikmaken van de regeling.