29
nov

“Ik zoek een bos. Kun je me helpen?”

Soms krijg je vragen gesteld die je niet zag aankomen en waar je niet zo snel een antwoord op hebt. In het Drentse landschap van ondernemers doen zich soms situaties voor waarin zakelijke uitdagingen een onverwachte wending nemen. Je kunt het bijna niet geloven maar een paar weken later kreeg dezelfde adviseur in een ander gesprek dit te horen: “Ik heb een stuk bos maar weet niet wat ik er mee moet. Kunnen jullie me helpen?”

De ene kant

In een wereld waarin zakelijke targets, winst en verlies een grote rol spelen, lijkt het vinden van een bos misschien een ongebruikelijk doel. Toch is dit het verhaal van een ondernemer die met zijn bedrijf wil inspelen op de groeiende vraag naar natuurlijke, duurzame en groene oplossingen. Hij ziet mogelijkheden in een bosrijk terrein maar heeft de juiste route nog niet kunnen bepalen.

De andere kant

Een andere ondernemer uit de regio is eigenaar is van een bosrijk terrein. Hij heeft er nog niets uit kunnen halen om er zakelijk gebruik van te maken. Het bos is er. Rijk aan biodiversiteit en mogelijkheden maar het bos blijft onbenut. Misschien heeft deze ondernemer de mogelijkheden van zijn bos nog niet volledig begrepen of heeft hij gewoon niet de tijd gehad om zich erin te verdiepen.

Ik Ben Drents Ondernemer als schakel

Het advies ligt voor de hand, is eenvoudig en doeltreffend: koppel de ondernemers aan elkaar. Ze kunnen elkaar aanvullen op een manier die voor beiden gunstig is. En dat is dan ook gebeurd!

Dit verhaal laat zien hoe ondernemerschap niet alleen gericht is op traditionele bedrijfsstrategieën, digitalisering of groei. Het delen van een netwerk, kennis en mogelijkheden kan leiden tot onverwachte succesvolle samenwerkingen en gezamenlijke groei. Soms kan het vinden van een oplossing voor een zakelijke keuze zo eenvoudig zijn als het verbinden van twee Drentse ondernemers met verschillende behoeften en middelen. Mooi toch hoe deze paden elkaar kruisen?!

Heb je ook een vraag waar je een passend antwoord op wilt? Of wil je verbonden worden aan die ene ondernemer waar je al een tijdje naar op zoek bent?

Ik Ben Drents Ondernemer zorgt voor de verbindingen. Ook voor jou! Zelfs als je door de bomen het bos niet meer ziet.