23
nov

Noha Abd El Malak winnaar van pitchwedstrijd Business4students

Business4students is dit jaar onderdeel van het 10 jaar jubileumfeest van de Regiocampus. Centraal stonden een terugblik op 10 jaar Regiocampus en natuurlijk de wedstrijd van studenten, die hun ondernemende idee hebben gepitcht in het onderdeel Business4students. De pitchwedstrijd vond plaats op 16 november 2023. Het programma werd gepresenteerd door bevlogen presentator en ondernemer Martin Schoonheim. Het ondernemende event om jong ondernemerschap te stimuleren is voor en door studenten. Studenten van Deltion College opleidingen luchtvaart, bakkers en fotografie en Windesheim opleiding logopedie hebben ondersteund bij de organisatie van het event.

Pitchwedstijd
“Jong ondernemend talent stimuleren is voor onze regio van groot belang voor nu, maar ook zeker voor de toekomst. Ze worden gecoacht door ervaren ondernemers en mogen meedoen in programma’s van “Ik ben Drents ondernemer”. Ook werken we samen met de Zwolle Incubator(ZWINC) om een vervolgstap in ondernemerschap bij studenten te stimuleren”, vertelt Victorine de Graaf- Peters, directeur bij Windesheim en voorzitter Regiocampus.

De vier finalisten hebben hun ondernemende pitch gedaan voor een volle zaal en een panel van ervaren ondernemers, de coaches. Dit jaar deden de volgende finalisten mee; Noha Abd El Malak (Dingstede) met “the Nitrition box’, Wesley van den Bosch (NHL Stenden) met de muziek community (FB), David de Waal (NHL Stenden) met www.Jadastroom.nl, plug en play voor mobiele zonnepanelen en Hylke Bouwmeester (Deltion College) met een goochel- theatervoorstelling. Zeer diverse ondernemende ideeën, alle studenten waren erg intrinsiek gemotiveerd om te gaan ondernemen en hebben het fantastisch gedaan.

Iedere pitcher heeft een coach gewonnen. Dit jaar waren de coaches; Arnold Schuurman, centrummanager Meppel en eigenaar Parfumerie Femmy Schuurman, Gino Spijkerman, eigenaar Interstage en Marc Bergmans, eigenaar van hotel Wesseling in Dwingeloo. Vanuit alle pitches heeft de jury een winnaar gekozen met het beste ondernemende idee, het meest innovatief en de beste pitch. De winnaar is Noha Abd El Malak en heeft de hoofdprijs gewonnen ter waarde van 500 euro, aangeboden door de Rabobank. Ook hebben alle vier de deelnemers een Academy traject van zes maanden gewonnen bij de organisatie “Ik Ben Drents ondernemer”.

De jury bestond dit jaar uit burgmeester Richard Korteland van gemeente Meppel, Fijko Roozeboom van Rabobank, Herwin Lokken, namens Ondernemend Nijeveen en Raymond Bosch, organisatie “Ik Ben Drents ondernemer (IBDO)”. 

Jubileum Regiocampus 10 jaar
Tijdens het event stond naast de Business4students ook de terugblik op 10 jaar Regiocampus centraal. Bestuurder Stad & Esch, Peter de Visser, opende in de theaterzaal van Stad & Esch het jubileumfeest en introduceerde singer songwriter talent van Stad & Esch Anique van Buseck. Zij heeft het publiek laten genieten van prachtige optredens. Presentator Martin Schoonheim, eigenaar van Digitize en voorzitter van Bedrijvensocienteit A37 ging terugkijken op 10 jaar Regiocampus. Dit deed hij met voorzitter Regiocampus Victorine de Graaf-Peters, Cor Dijks, oud bestuurder Deltion College, wethouder Jeannet Bos van gemeente Meppel en wethouder Jacob T. Boonstra van gemeente Westerveld. Als Zorgcampus gestart, gegroeid naar Regiocampus door een verbreding naar meerdere sectoren en nu aan de vooravond naar de doorgroei naar een Regiocampus 2.0. In de toekomst krijgt ondernemerschap een nog sterkere positie en waarin er nog meer proeftuinen ontwikkeld gaan worden in nieuwe sectoren, zoals toerisme & recreatie en cultuur.

In de Regiocampus werken 15 partijen samen uit onderwijs, gemeente, bedrijfsleven en zorg. Programmamanager Marieke Navarro introduceerde een compilatiefilm, waarin een selectie van 10 projecten zijn verteld door medewerkers van de samenwerkende partijen. Camiel Hemminga, deelnemer aan de eerste Business4students vertelde wat het hem heeft opgeleverd om mee te doen met Business4students en dat hij nog steeds onderneemt. Hij presenteert onder andere in Hilversum, heeft zijn eigen programma “in gesprek met…” bij RTV Meppel en heeft sinds kort een eigen podcast.

Na het plenaire programma startte het feest, waar Me Productions een optreden van DJ Joep Verhaar mogelijk heeft gemaakt. We kijken terug op een geslaagd jubileumfeest en kijken uit naar de volgende innovatieve en inspirerende 10 jaar Regiocampus.

De Regiocampus
De Regiocampus is dé fysieke plek voor leren, werken en vernieuwen. Professionals en studenten van bedrijven en instellingen uit alle sectoren werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen draagt de Regiocampus bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.

De Regiocampus wordt gevormd door: Isala, Zorggroep Noorderboog, Deltion College, hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, NHL Stenden hogeschool, Drenthe College, Terra, Gemeente Meppel, Gemeente Westerveld, RSG Stad & Esch, CSG Dingstede, Promes, Rabobank en Welzijn MensenWerk en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Meppel.

Bron: Regiocampus