30
nov

Ferr-Tech meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland

Ferr-Tech uit Meppel mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland noemen. De onderneming eindigde bovenaan de KVK Innovatie Top 100.

Al enkele jaren maakt Ferr-Tech naam met een baanbrekende uitvinding om water op een duurzame manier te zuiveren. Het middel bestond al, maar het Meppeler bedrijf kwam met een oplossing dat het zuiveringsmiddel houdbaar maakt, waardoor het op grotere schaal gebruikt kan worden.

Vlok

Ferr-Tech laat al het vuil samenklonteren tot één vlok, die je uit het water kunt vissen, zodat er schoon water overblijft. Het product moet eraan bijdragen dat water minder verspild wordt. Het bedrijf won met de innovatie waterzuivering al meerdere internationale prijzen.

Achter Ferr-Tech eindigde het Wageningse NoPalm Ingredients op de tweede plaats. Dat bedrijf maakt palmolie zonder palmbomen te gebruiken. Sirius uit Eindhoven werd derde met een innovatieve magnetische lokalisatiemethode voor borstkanker.

ByPoint uit Assen

Naast Ferr-Tech is ByPoint het tweede Drentse bedrijf in de KVK Innovatie Top 100. De Assenaren eindigden op plek 88. ByPoint ontwikkelde het eerste fietsvaldetectiesysteem ter wereld dat zonder gebruik van een mobiele telefoon alarm kan slaan bij een val of ongeluk. Vorig jaar kwam dat product op de markt.

Meer lezen over Ferr-Tech? We schreven er ook een artikel over op onze website. Klik hier.

Meer lezen over Bypoint? Kijk op deze pagina op onze website.

Bron en foto : RTV Drenthe