Aanmelden nieuwsbrief

Digitalisering

Veel ondernemers zijn al actief bezig met online ondernemen. Naast een fysieke winkel hebben ze bijvoorbeeld een actieve webshop. Deze ondernemers verbeteren hun kans op een vergrote omzet door zowel op locatie als op internet goed vindbaar en zichtbaar te zijn.  De afgelopen jaren heeft hier een stroomversnelling in plaatsgevonden, waardoor het online en digitaal zichtbaar zijn als onderneming steeds meer zijn vruchten afwerpt.

Wat is digitalisering?

Digitaliseren is het omzetten van analoge informatie in een digitale vorm. Stel je voor, je deed eerst nog heel erg veel handmatig werk, maar je laat dit nu door een computer doen. Hiermee creëer je informatie in een digitale vorm. De reden dat veel bedrijven kiezen om te gaan digitaliseren is omdat computers data doorgaans zorgvuldiger, sneller en goedkoper kunnen verwerken dan mensen.

Als ondernemer bepaal je de inzet van verschillende computers en machines natuurlijk zelf. Je kan hierbij je werkzaamheden met pen en papier blijven uitvoeren, maar innoveren in een tabel op je computer is sneller. Digitaliseren helpt je met het verbeteren van jouw bedrijfsprocessen.

Waarom digitaliseren?

Digitaliseren is een middel om slimmer te kunnen ondernemen. Je verbetert je bedrijf door ICT-middelen en nieuwe technologieën in te zetten. Door gebruik te maken van die technieken vervang je al het handwerk. Daarnaast maak je minder fouten, werk je efficiënter en bespaar je geld. Digitaliseren kan je dus helpen met het laten groeien van je onderneming. Denk bijvoorbeeld aan het laten groeien van je omzet, tijdsbesparing of waardering van klanten.

De voordelen van digitaliseren

De voordelen van digitaliseren zitten voornamelijk in de verzameling van alle gegevens in één systeem. Hierdoor wordt deze data bruikbaar om te analyseren en verbeterpunten eenvoudig op te sporen. Daarnaast wordt het ook steeds gebruikelijker om alle gegevens mobiel mee te kunnen nemen. Mobiel werken is in de afgelopen jaren namelijk steeds belangrijker gebleken.

Digitaliseren in een stroomversnelling

In veel bedrijven is digitalisering de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Zo digitaliseren bedrijven onder meer om thuiswerken te faciliteren. Het merendeel van alle bedrijven in Nederland verwacht de komende 5 jaar te gaan investeren in tools om de digitale samenwerking tussen personeel te verbeteren. Meer dan de helft van deze bedrijven staan dan ook open om verder te investeren in digitalisering. Digitalisering is dus de toekomst en daar gaat de komende jaren nog heel erg veel veranderen. Digitalisering maakt het daarnaast ook mogelijk om overal ter wereld te werken. Sta jij ook open voor digitalisering, maar weet je niet precies hoe je dat aan moet pakken? Onze adviseurs staan altijd klaar om jou te helpen met het uitzoeken van de mogelijkheden voor jouw onderneming.

Handige tools

Misschien heb jij ook wel online ambities met je bedrijf. Maar waar begin je dan? En wat zijn eigenlijk de mogelijkheden? Hoe begin je nou een webshop? Hoe zet je een online bezorgdienst of reserveringssysteem op? Wat kun je eigenlijk met (klant)data? Hoe wordt je beter online zichtbaar en vindbaar? Ik Ben Drents Ondernemer helpt je graag op weg met praktische hulp en adviezen met ons nieuwe programma “Spoeddigitalisering”. Je kunt bij ons terecht voor drie soorten hulp. Deze vormen van hulp zijn beschreven in het kopje ‘Handige tools’. Ook voor het (verder) digitaliseren van jouw onderneming zijn wij er voor jou!

Benchmark digitalisering – Gratis adviesrapport

Wil jij weten waar jouw bedrijf staat op het gebied van digitalisering? Kun jij tips gebruiken om je bedrijf toekomstbestendiger te maken? Vul dan in 15-20 minuten onze benchmark digitalisering in. Na het invullen krijg je een gepersonaliseerd adviesrapport. Dit adviesrapport bevat concrete tips en geeft je informatie over welke partijen je verder kunnen helpen. Ook zie je waar jij staat t.o.v. vergelijkbare bedrijven.

Digitale vrijwilligers

Om Drentse bedrijven een handje op weg te helpen bij digitalisering hebben wij een vrijwilligerspool van studenten ingericht. Hieronder is informatie voor zowel vrijwilligers als de bedrijven over deze pool te vinden.

Vrijwilligers

Nú bedrijven in nood helpen met jouw digitale vaardigheden? Meld je aan als digitaal vrijwilliger! Vanuit Ik ben Drents Ondernemer zoeken we studenten die bedrijven in deze tijd willen ondersteunen met digitale vraagstukken. Denk aan: Welk webinar programma is het handigst voor mij? Of, hoe regel ik het opzetten van een website? Je hoeft geen professional te zijn op dit gebied, waar je precies bij gaat helpen wordt afgestemd op jouw vaardigheden. Bij je aanmelding kun je aangeven waarmee je kunt helpen en wij matchen je dan in overleg met jou.

Lees meer informatie

Bedrijven

Kun jij hulp gebruiken met digitalisering in deze tijd? Het team van digitaal vrijwilligers van Ik ben Drents Ondernemer (IBDO) staat voor je klaar om je (gratis) te helpen. Ze kunnen je bijvoorbeeld helpen met het uitzoeken van welk webinar voor jouw bedrijf het handigst is of kunnen je helpen met het opzetten van een website. Wil jij met jouw bedrijf meedoen aan dit spoeddigitaliseringstraject? Klik op onderstaande knop om je aan te melden voor dit traject. Vergeet niet om bij je aanmelding door te geven waarmee jij graag door de studenten geholpen wil worden.

Lees meer informatie