Wij zijn er voor jou

Aanmelden nieuwsbrief

Financiering van jouw onderneming

Hoe financier je jouw onderneming? En waar moet je rekening mee houden? Het vinden van financiering vraagt om een goede voorbereiding. Stel een ondernemingsplan met financieel plan op. Bekijk vervolgens hoe jij het benodigde bedrag bij elkaar kunt brengen. In welke fase van ondernemerschap dan ook.

De provincie Drenthe stelt via het MKB Fonds Drenthe kapitaal beschikbaar voor kansrijke initiatieven in Drenthe en wil daarmee een extra stimulans geven aan de groei van de Drentse werkgelegenheid. Het fonds is bedoeld voor zowel starters als bestaande ondernemingen. Financiering uit het fonds heeft de vorm van een (achtergestelde) lening en participaties.

Financieringstafels

Hoe financier je jouw ondernemingsplannen? Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je rekening mee houden? Ik Ben Drents Ondernemer organiseert in 2020 een zevental bijeenkomsten onder de titel ‘Financieringstafel Drenthe’ om ondernemers met financieringsvraagstukken te ondersteunen.

Lees meer over de Financieringstafel Drenthe

Crisistafel Drenthe

In het kader van de coronacrisis heeft Drenthe naast de Financieringstafel tijdelijk een Crisistafel. Bij de Crisistafel kunnen financieringsvraagstukken worden ingebracht die zijn ontstaan als gevolg van de coronacrisis. De Crisistafel bestaat uit hetzelfde netwerk van financiers en komt eens per twee weken online samen. De vraagstukken van ondernemers worden van papier besproken (je hoeft als ondernemer dus niet zelf aanwezig te zijn) en voorzien van feedback en tips door de financiers. Lees hieronder meer over de Crisistafel Drenthe.

Lees meer over de Crisistafel Drenthe