Handige tools

Handige tools

Aanmelden nieuwsbrief

Jouw plannen financieren

Je zit vol nieuwe plannen. Maar hoe financier je ze en waar moet je dan rekening mee houden? Het vinden van een passende financiering vraagt om een goede voorbereiding en dus om een ondernemingsplan met financieel plan. Daar komt heel wat bij kijken. Ik Ben Drents Ondernemer helpt je graag verder en kijkt graag met je mee. Want wij zijn er voor bedrijven met ambities. Wij zijn er dus voor jou.

Ambities

Veel ondernemers hebben verschillende ambities. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je wilt verduurzamen, je locatie uit wilt breiden of de productie wilt vergroten. Bij deze ambities hoort natuurlijk ook vaak een kostenplaatje, en om die sprong te kunnen maken is er financiering nodig. Er zijn veel verschillende manieren om aan gelden te komen die jouw onderneming helpen met het verwezenlijken van ambities, maar je moet wel weten hoe je daar aan komt. Onze adviseurs hebben veel ervaring met de verschillende opties in bedrijfsfinanciering, en gaan dan ook graag met jou in gesprek.

Toekomstbestendige onderneming

Niet alleen ambities vragen om een gedegen financieringsplan, maar ook de toekomstbestendigheid van je onderneming heeft hier voordelen aan. Ga je bijvoorbeeld al helemaal mee in de digitaliseringseisen van morgen, of weet je al hoe de toekomstige duurzaamheidseisen bekostigd gaan worden? Om bij te blijven in de markten en je onderneming toekomstbestendig te maken, is er misschien wel specifieke financiering nodig. Start daarom een gesprek met één van onze adviseurs om te kijken naar welke opties jij nu eigenlijk hebt als ondernemer.

MKB Fonds Drenthe

De provincie Drenthe stelt via het MKB Fonds Drenthe kapitaal beschikbaar voor kansrijke initiatieven in Drenthe en wil daarmee een extra stimulans geven aan de groei van de Drentse werkgelegenheid.

Het fonds is bedoeld voor zowel starters als bestaande ondernemingen. Financiering uit het fonds heeft de vorm van een (achtergestelde) lening en participaties.

Het MKB Fonds Drenthe bestaat in principe uit twee verschillende fondsen. Het eerste fonds is gericht op Innovatie en de tweede is gericht op Ontwikkeling en Groei. Bij Ik Ben Drents Ondernemer helpen we je met het aanvragen van de verschillende fondsen, maar ook met andere mogelijkheden om jouw plannen te kunnen financieren. Denk hierbij aan leningen of andere opties die de groei van je onderneming faciliteren.

Financieringstafel

Wil je groeien met je bedrijf en heb je daarbij financiering nodig? Voor het financieren van jouw bedrijfsplannen zijn er naast de traditionele lening bij de bank tal van andere financieringsmogelijkheden.

In de Financieringstafel brengen we ondernemers met specifieke financieringsvraagstukken aan tafel met verschillende financiers, van banken tot risicodragende investeerders en van regionale ontwikkelmaatschappijen tot crowdfunders. Tijdens deze bijeenkomsten leg je als ondernemer je financieringsvraag voor aan financiers, ontvang je advies hoe je je financieringsbehoefte het beste kan invullen en in sommige gevallen ook het aanbod om de financiering van je plan bij één of meerdere aanwezige financiers te regelen. Uiteraard helpen we je vanuit Ik Ben Drents Ondernemer bij het goed voorbereiden en presenteren van je case.

Zo kunnen wij jou helpen

Via het MKB Fonds Drenthe stelt de provincie Drenthe kapitaal beschikbaar voor kansrijke initiatieven. Zij wil hiermee een extra stimulans geven aan de groei van de Drentse werkgelegenheid. Het fonds is bedoeld voor zowel startende, als bestaande ondernemingen. Financiering heeft de vorm van een (achtergestelde) lening en participaties.

Heb je een financieringsvraagstuk? Ik Ben Drents Ondernemer organiseert regelmatig de Financieringstafel om bedrijven met financieringsvraagstukken – in welke vorm dan ook – te ondersteunen.

Neem contact op met een adviseur